Koolhydraatarme en Suikervrije ijspralines
Heerlijke ijspralines met vulling van koolhydraatarm pinda – karamel ijs, omhuld met een krokant laagje suikervrije chili chocolade.
Romig, zout en zoet vanbinnen, krokant en spicy vanbuiten.
Dit is een topcombinatie!
Ik ben niet echt een zoetebek, maar ijs en vooral chocolade zijn mijn twee favorieten als het op een traktatie aankomt.
Ik had net het Keto Pindakaas Karamel & Toffee roomijs gedraaid en dacht dat dit wel eens de perfecte vulling voor een ijspraline zou zijn.
Lekker zoutig en toch ook een beetje zoet.
Daar moet natuurlijk wel een chocolade rond die tegen deze smaken opkan en ze kan versterken zodat het een ware smaaksensatie wordt wanneer het ijs samen met de chocolade, smelt in de mond.
Aangezien ik van alle chocolade van Okono, die met Chili iets minder vind om zo te eten als traktatie bij de koffie, dacht ik dat het hier wel eens een supercombo zijn kunnen zijn. En dat is het ook! 😍
Wil je ze ook graag maken en proeven?
Zo ga je te werk :
Maak het Keto Pindakaas Karamel ijs
het receptje vind je hier
Als je het ijs al eerder hebt gedraaid, haal het dan ruim op voorhand uit de vriezer.
Smeer het uit in een platte vorm (die je eerst bekleed met vetvrij papier) en plaats terug in de vriezer.


Smelt de chocolade
Breek de Okono Chili chocolade in stukjes en smelt au-bain-marie.
Je kan uiteraard ook andere chocolade of een andere smaak gebruiken, maar geloof me, deze past er echt perfect bij.
Je kan 2 theelepels room of roomboter toevoegen om het verwerken makkelijker te maken, maar het is geen must.
Haal ondertussen het ijs uit de vriezer en haal het uit de vorm.
Gebruik hiervoor een mes dat je kort even in heet water hebt gedompeld. Zo kan je de pralines makkelijk in vorm snijden.
Doe de chocoladelaag rond het ijs
Haal de gesmolten chocolade uit de bain-marie en laat kort afkoelen. Gebruik 2 theelepeltjes om de pralines door de chocolade te halen en leg ze op een stukje vetvrij papier.
Wanneer ze allemaal in chocolade gehuld zijn, doe je met het vetvrij papier in een luchtdichte doos de vriezer in.
Laat minimum 15 minuutjes invriezen en dan kan je genieten van je heerlijke echte Koolhydraatarme en Suikervrije Keto ijspraline!
Je kan dit natuurlijk ook met een pralinevorm maken, maar het was een ingeving van het moment, dus heb ik gewoon zo gedaan.
Bovendien heeft niet iedereen een vorm om pralines te maken en misschien ben je er niet zo bedreven in, maar dat is zoals je ziet geen probleem.
Het kan ook heel makkelijk op deze manier.
Ze zien er misschien niet perfect uit, maar het is de smaak die telt, en die is voor mij TOP!
Dus ik zou zeggen, pralinevorm of niet, gewoon maken! 🙂

Hou je ook zo van chocolade en pralines, maar dan zonder de onnodige ton aan suiker? Probeer dan ook deze eens :
- Keto Botertruffels
- Keto Ferrero Hazelnoot Truffels
- Keto Toffee Choc
- Keto Brownie Snickers
- Keto Homemade Chocolade
- Keto Paaseieren met Mokka Mousse
- Keto Chocolade Paaseitjes met Praliné vulling
- Keto Chocolade Paaseitjes met Ganache vulling
of de heuse Keto Snicker Taart
Maar maak eerst deze ijspralines! Je zal het je niet beklagen ☺
Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.
Keto Chili Chocolade ijspralines met Pindakaas Karamel & Toffee roomijs
Ingrediënten
- 180 ml Keto Pindakaas Toffee Roomijs
- 100 gram Okono Dark Chocolate Chilli (2 repen)
- 2 tlp volle room (of roomboter)
Bereiding
de vulling
- Maak het recept voor het Keto Pindakaas Toffee Roomijs en houd 180 ml opzij na het draaien van het ijs
- Doe in een silicone praline of ijsblokjes vorm of gebruikt een platte vorm bekleed met vetvrij papier en laat opstijven in de vriezer (+/- 3 à 4 u)
chili chocolade omhulsel
- Smelt de chocolade met 2 tlp roomboter of volle room au-bain-marie
- Haal uit de bain-marie en laat even afkoelen
- Haal de vulling uit de vriezer en haal uit de vormIndien je een pralinevorm of ijsblokjesvorm gebruikt hebt, zijn ze makkelijk te verwijderenIndien je een gewone platte schaal gebruikt hebt, snijd de opgesteven vulling dan in 12 stukjes (gebruik een mes dat je even in heet water hebt gedompeld om makkelijker te snijden)
- Rol de ijspralines één voor één in de gesmolten chocoladeGebruik 2 lepeltjes of een stevige houten prikker en dompel kort onder in de chocolade
- De chocolade stijft meteen op rond het ijs
- Bewaren doe je uiteraard in de diepvries 🙂 en best in een luchtdichte doos waar je onderaan een stukje vetvrij papier in legt