Deze krokante cheese cups zijn ideaal als aperitiefhapje maar ook heerlijk als snack.
Omdat dit receptje ook bij de aperitiefhapjes van de Keto Kookworkshop voor de feestdagen zat, heb ik gekozen om twee vullingen te maken.
Eéntje met vis en ééntje met vlees, zo zat er voor elk wat wils bij. Voor een vegetarische versie kan je ze ook vullen met een lekkere eiersalade, guacamole, …
De hoeveelheden voor de mousses zijn ruim voldoende, dus mocht je wat vulling teveel hebben, bewaar de restjes dan afgedekt in de koelkast.
Heerlijk op een sneetje Keto zadenbrood of een Keto Pistolet.
Of gewoon zo bij een slaatje.
Yummy! 😉
Keto Cheese Cups met Zalmmousse en Rauwe Hammousse
Keto kaas cups zijn een heerlijk koolhydraatarm aperitiefhapje of snack. Je kan ze vullen met wat je maar wil en ze zijn super makkelijk te maken.
Print recept
Pin recept
aperitief, Snack
porties 24 cheese cups
Bereidingstijd 30 minuten minuten
Totale tijd 30 minuten minuten
materiaal
- bakplaat + cupcake vorm of kopjes
Ingrediënten
Voor de Cheese Cups
- 240 gram geraspte parmezaan
- 240 gram geraspte mozzarella, emmentaler of cheddar
Voor de zalmmousse
- 80 gram gerookte zalm
- 80 gram zalm uit blik (in eigen nat)
- 100 gram mascarpone
- 50 gram zure room
- 1 lente ui (groen en wit - in kleine stukjes)
- 3 eetlepel verse dille (fijngehakt)
- 1/4 tlp Keltische Zeezout
- gemengde peper van de molen
- paar druppels citroensap
- verse dille voor de afwerking
Voor de rauwe hammousse
- 5 sneetjes rauwe ham (dun gesneden +/- 100gram)
- 80 gram mascarpone
- 80 ml volle room
- 20 gram geraspte parmezaan (tot poeder geraspt)
- 1/2 zongedroogde tomaat (in fijne stukjes)
- 10 basilicum blaadjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 tlp Italiaanse kruiden (Pit en Pit)
- 1/8 tlp tijm
- 1/8 tlp oregano
- verse peterselie of basilicum voor de afwerking
Bereiding
Maak de Cheese Cups
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Meng de geraspte kaas door mekaar
- Lepel telkens twee eetlepels geraspte kaas op de bakplaat en zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen is, want de kaas loopt eerst een beetje uit
- Bak gedurende +/- 6 minuten of tot de kaas begint te borrelen en goudbruin kleurt
- Haal uit de oven en laat kort (+/- 1min.) afkoelen
- Duw de kaas in de cupcake vorm en laat zo afkoelen
- Herhaal met de resterende kaas
Maak de zalmmousse
- Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en doe samen met de andere ingrediënten in de blender of keukenmachine en mix tot een gladde mousse
- Bewaar in de koelkast tot je gaat serveren
Maak de hammousse
- Snijd de rauwe ham in kleine stukjes en voeg samen met de geraspte kaas in de blender en mix tot kruimels
- Voeg mascarpone, room, basilicum blaadjes, kruiden en room toe en mix tot mousse
- Bewaar in de koelkast tot je gaat serveren
Vul en werk af
- Wanneer alle cheese cups klaar en afgekoeld zijn, haal je mousse uit de koelkast
- Vul de helft van de cheese cups met de zalmmousse en de andere helft met de rauwe hammousse ( een opgehoopte eetlepel per cheese cup +/- 25g)
- Vul ze liever niet teveel op voorhand, zodat ze niet plat worden door het vocht in de mousse
- Werk de cups met de zalmmousse af met dille. Op die met de hammousse leg je een blaadje peterselie of basilicum (naar keuze)
Nutrition Facts
Keto Cheese Cups met Zalmmousse en Rauwe Hammousse
Amount Per Serving
Calories 101.6
Calories from Fat 76
% Daily Value*
Fat 8.4g13%
Saturated Fat 5g31%
Cholesterol 23.6mg8%
Sodium 204.5mg9%
Potassium 23.8mg1%
Total Carbs 0.8g0%
Fiber 0.1g0%
Sugar 0.2g0%
Protein 5.5g11%
Vitamin A 278.2IU6%
Vitamin C 0.2mg0%
Calcium 135.8mg14%
Iron 0.1mg1%
Net Carbs 0.7g
Total Carbs - sugaralcohol 0.8g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!