Het basisrecept voor Keto Chaffles.
Een wafel met slechts 2 ingrediënten, super eenvoudig en veelzijdig.
Ideaal voor een snel ontbijt, want je kan deze makkelijk op voorhand maken en in de koelkast bewaren.
Je hoeft ze dan enkel op te warmen, in je wafelijzer, op de pan of in de oven.
Je kan ze zo op zich eten, met een spiegeleitje, bij een slaatje.
Gebruik ze als broodvervanger en maak er een Keto Club Chaffle Sandwich mee.
Heerlijk met roomkaas en gerookte zalm.
Of maak eens een Keto Pizza Chaffle of Keto Pesto Chaffle.
Ik gebruik hier ook een beetje geklaarde boter om het ijzer in te vetten, maar dat is optioneel en dus eigenlijk niet echt een ingrediënt.
Wil je een meer broodachtige wafel, voeg dan 1 el amandelmeel of 1 tlp kokosmeel toe.
Wil je ze wat luchtiger, dus een meer fluffy wafel, voeg dan 1/4 tlp bakpoeder toe. (of 1/8 baksoda + 1/4 wijnsteenpoeder)
Kruiden kan je toevoegen naar believen.
Keto Chaffles - basisrecept
materiaal
- wafelijzer
Ingrediënten
- 1 groot ei
- 50 gram geraspte mozzarella
- 1 tlp ghee of kokos (optioneel)
- 20 gram extra geraspte mozzarella
Bereiding
- Verwarm je wafelijzer voor
- Meng het ei met de geraspte kaas
- Vet het wafelijzer in (optioneel) en sprenkel er wat kaas op
- Giet het beslag in het ijzer en sprenkel er nog wat kaas over
- Sluit het ijzer en bak +/- 3 minuten (afhankelijk van je wafelijzer en of je de warmte kan instellen)