Dit is het recept voor heerlijk smeuïge koolhydraatarme suikervrije en glutenvrije Keto Brownies ! 🙂
Met of zonder extra Huisgemaakte Keto chocolade, aan jou de keuze.
Je kan dit recept gebruiken als basis voor tal van Keto Desserts.
Het is ook ideaal als bodem voor een heuse Keto taart! Heerlijk met opgeklopte mascarpone en rode vruchten.
Probeer ook eens de Keto Brownie Wafels
Of als je van pinda’s houdt, maak er deze heerlijke Keto Brownie Snickers mee!
Keto Brownies
Het basisrecept voor heerlijke koolhydraatarme, suikervrije en glutenvrije brownies.
Print recept
Pin recept
bakken, Dessert, traktaties
porties 16 porties
Voorbereidingstijd 15 minuten minuten
Bereidingstijd 30 minuten minuten
Totale tijd 45 minuten minuten
Ingrediënten
- 3 eieren
- 125 gram gesmolten roomboter
- 1/2 tlp vanille extract
- 55 gram amandelmeel
- 25 gram cacao poeder (raw - ongezoet)
- 30 gram erythritol
- 30 gram erythritol bruin (of meer gewone)
- 1 eetlepel gelatine poeder (grasgevoerd - Great Lakes)
- 1/4 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- 1/4 tlp baksoda
- 1/2 tlp wijnsteenzuur (cream of tartar )
- 60 ml water (optioneel)
- 25 gram Homemade Keto Chocolade (in kleine stukjes - optioneel)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakvorm in of bekleed de vorm met bakpapier
- Meng amandelmeel, cacaopoeder, baksoda, wijnsteenzuur, gelatinepoeder en zout in ruime kom
- Smelt de boter au bain marie en roer er de zoetstof door
- Haal van het vuur en laat enigszins afkoelen
- Klop ondertussen de eieren met het vanille extract kort los in een kommetje en voeg bij de boter
- Voeg de droge ingrediënten bij het ei/botermengsel en roer goed door
- Voeg beetjes water toe en roer tot een gladde massa (optioneel)
- Voeg nu de gehakte Keto chocolade toe (als je die gebruikt) en roer even om
- Giet het beslag in de vorm en bak gedurende +/- 25 minuten in de oven op 170°C (afhankelijk van je oven en de gebruikte bakvorm) De zijkanten moeten stevig aanvoelen, maar het midden mag nog wat vochtig zijn.
- Zet de oven uit en laat de browniecake in de oven, met de ovendeur op een kier, 5 à 10 min. verder garen
- Haal uit de oven en laat verder afkoelen in de vorm
- Snijd in 16 porties en bewaar in vetvrij papier in een luchtdichte doos op een koele plek
Notities
voedingswaarde voor 1 portie zonder de extra chocoladestukjes
92,7 kcal / 1,9 g totale KH / 2,1 g eiwit / 9,1 g vet / 0,8 g vezels / 1 g net kh
Nutrition Facts
Keto Brownies
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 104.2
Calories from Fat 90
% Daily Value*
Fat 10g15%
Saturated Fat 5.1g32%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 0.1g
Monounsaturated Fat 0.2g
Cholesterol 47.5mg16%
Sodium 124.9mg5%
Potassium 64.8mg2%
Total Carbs 2.4g1%
Fiber 1.1g5%
Sugar 0.1g0%
Protein 2.6g5%
Vitamin A 239.8IU5%
Vitamin C 0.1mg0%
Calcium 8.6mg1%
Iron 0.6mg3%
Sugar alcohol 0.2g
Net Carbs 1.1g
Total Carbs - sugaralcohol 2.2g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!