Keto Brownie wafels!
Koolhydraatarme, glutenvrije en suikervrije chocolade wafels!
Deze Keto Brownie wafels zijn overheerlijk als ze nog warm zijn, met een bolletje zelfgemaakt Keto vanille-ijs of warme Keto Chocoladesaus.
Ze zijn heerlijk als ontbijt, met wat bessen en mascarpone of gewoon bij de koffie, of zelfs koud als snack voor onderweg.
Ze zijn ook een hit bij de kids en een aanrader voor een bijvoorbeeld een leuk, koolhydraatarm verjaardagsfeestje!
Ze zijn bovendien suikervrij!
Een extra tip voor het bakken van deze wafels is om ze niet te lang te laten bakken!
Ze moeten nog net iets te zacht aanvoelen dan zijn ze perfect!
Bij het afkoelen garen ze nog verder en worden ze ook harder.
Chocolade verbrandt ook snel en dat geeft een vieze smaak, dus liever wat minder dan wat meer.
Keto Brownie wafels
materiaal
- wafelijzer
Ingrediënten
- 60 gram amandelmeel
- 1/2 tlp baksoda
- 1 tlp wijnsteenzuur (cream of tartar / geen wijnsteenpoeder)
- 180 gram roomboter
- 120 gram pure chocolade (raw chocolate paste)
- 20 gram cacao poeder (puur/ongezoet)
- 75 gram Sukrin :1
- 1/2 tlp vanille extract
- 1/4 tlp vloeibaar stevia extract
- 5 grote eieren
- 1/4 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
Bereiding
- Verhit het wafelijzer
- Combineer amandelmeel, baking soda, wijnsteenpoeder en zout in een aparte kom
- Smelt de boter met de chocolade au bain-marie en voeg er al roerend het (gezeefde) cacaopoeder bij. Meng er de zoetstof, vanille extract en vloeibare Stevia door en laat even afkoelen
- Meng de eieren één voor één onder het chocolademengsel.
- Voeg tot slot het amandelmeel mengsel toe en meng tot er geen klontertjes meer zijn.
- Doe een schep van het deeg in het wafelijzer en bak tot de wafels enigszins stevig aanvoelen. Ze worden nog steviger bij het afkoelen dus laat ze zeker niet te lang bakken zodat de chocolade niet verbrandt.
- Laat afkoelen op een rekje en herhaal met het resterende deeg
- Serveer met wat bessen, een lekkere toef slagroom of voor de chocoholics, met een lekkere suikervrije chocoladesaus!