Keto Brownie Snickers

Keto Snicker Brownies koolhydraatarme brownie snickers
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Keto Brownie Snickers of Snicker Brownies

Maakt niet uit hoe je het wil noemen, ze zijn gewoon overheerlijk!

Ik maak niet zo vaak desserts, althans niet voor mezelf, ik ben niet zo’n zoetebek en heb het meer voor zoute, hartige dingen, zoals de Homemade Keto Pork Rinds (knabbelspek).

Ik eet wel eens een stukje pure chocolade of  huisgemaakte Keto Chocolade maar dat is het zowat.

Voor de meeste Keto desserts pas ik dan ook, maar als er chocolade aan te pas komt …

Het was heel lang geleden dat ik nog Keto Brownies gemaakt had en dus begon ik met mijn basisrecept.

Plots dacht ik aan mijn Keto Snickertaart, mmmmm…..

Die pindakaas met stukjes pinda’s en een snuifje zout. Het water kwam me in de mond.

Resultaat : een Keto Snicker met de Keto Brownies als bodemlaag!

Dit zijn de perfecte Keto Snicker Brownies of Brownie Snickers.

Het zachte smeuïge van de Keto Brownies, het zoute van de pindakaas en het romige van de chocolade ganache.

Komt het water jou ook in de mond?

Met onderstaand recept maak je zelf deze heerlijke koolhydraatarme, suikervrije en glutenvrije Keto Brownie Snickers !

Zo ga je tewerk :

Stap 1 : Maak de Keto Brownies

Tip : Bekleed de bakvorm met bakpapier, zo kan je straks moeiteloos het geheel uit de vorm halen. Laat niet te lang bakken! Het midden mag nog wat nat aanvoelen, prik met een satéstokje in het midden om te testen. (zie het gaatje op de foto 🙂 )

Keto Brownies beslag
Keto Brownies suikervrij

Stap 2 : Maak de Pindaboter karamel laag

Zorg dat de pindakaas (pindaboter) volledig gesmolten is en goed gemengd is met boter en de zoetstof. Zet eerst 5 min. in de koelkast en strooi er dan pas de gehakte pindanootjes op, zo blijven ze er bovenop liggen en zitten ze straks tussen de pindaboter karamel en de chocoladelaag. Plaats in de koelkast zodat het kan opstijven.

Keto pindakaas pindaboter karamel laag
Keto Snicker Brownies pinda afwerking

Stap 3 : Afwerken met de chocolade ganache

Laat de chocolade ganache eerst even indikken. Haal de basis uit de koelkast en strijk de ingedikte chocoladesaus open over de pindalaag. Plaats minimum 30 minuten in de koelkast tot de chocoladelaag opgesteven is. Haal uit de koelkast en verdeel in porties.

Keto Snicker Brownies chocolade ganache afwerking
Keto Brownie Snickers met pindakaas pindaboter en chocolade ganache snijden

Afhankelijk van de grootte van de vorm en de manier waarop je ze snijdt, kan je er makkelijk 20 à 24 stukjes/porties uithalen. Ik haalde er 24 stukjes uit en zo één stukje was voor mij meer dan voldoende. In het recept is ook hiermee rekening gehouden

Ben je een zoetebek en heb je graag een groter stukje? In de notities staan ook de waardes per portie voor 20 stukjes.

Laat het smaken!

Keto Snicker Brownies met pindakaas pindaboter en chocolade ganache suikervrij



Keto Brownie Snickers - Snicker Brownies

Print recept Pin recept
Dessert, traktaties
porties 24 porties
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
afkoeltijd brownies 30 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten

Ingrediënten

Voor de brownie basis
Voor de pindaboter karamel laag
  • 160 gram pindakaas (ongezouten en zonder toevoegingen)
  • 90 gram roomboter
  • 1/2 tlp vanille extract
  • 60 gram Sukrin Melis (of erythritol in poedervorm)
  • 1/8 tlp zout (Keltisch, Himalaya of Redmond)
  • 15 gram pindanoten (ongezouten)
Voor de chocolade ganache laag

Bereiding

Voor de brownie basislaag
  • maak het recept voor de brownies (gebruik een met bakpapier beklede vorm) en laat afkoelen in de vorm
Voor de pindaboter karamel laag
  • Smelt de pindakaas en de roomboter in een pannetje op laag vuur en roer er het vanille extract en het zout door
  • Zeef er de zoetstof beetje bij beetje bij en blijf roeren tot je een smeuïge smeerpasta krijgt
  • Strijk uit over de brownie basislaag en plaats kort in de koelkast (+/- 2 à 3 min)
    Hak ondertussen de pindanoten in kleine stukjes
  • Haal uit de koelkast, strooi er de gehakte pindanootjes over en plaats terug in de koelkast terwijl je de ganache maakt
Voor de chocolade ganache laag
  • Giet de room in een klein pannetje en breng tot net onder het kookpunt
  • Haal van het vuur, voeg de chocolade stukjes toe en laat +/- 5 min staan tot de chocolade gesmolten is
  • zeef er dan een extra eetlepel zoetstof bij (of twee, naar smaak)
  • Voeg het vanille extract toe en roer met garde tot je een gladde massa bekomt
    Laat even staan tot het mengsel wat ingedikt is
  • Haal de vorm uit de koelkast, giet er de lauwe chocolade ganache over.
    Strijk egaal met een pannenlikker of achterkant van een lepel
  • Plaats opnieuw in de koelkast tot alles opgesteven is (+/- 30 min)
serveren / bewaren
  • Haal uit de koelkast en hef uit de vorm met het bakpapier
  • Verdeel in 24 porties en serveer of bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast

Notities

Indien 20 porties is 1 portie = 225,5 kcal / 8,6 totale KH / 4,9 eiwit / 21,8 vet / 2 vezels/ 2,8 suikeralcohol (erythritol) / 2,8 netto KH
Ik gebruikte de homemade Keto Chocolade Repen voor de chocolade ganache laag, maar je kan die vervangen door 100 g KetoCacao Dark van Funky Fat Foods of je kan rauwe cacao massa of 100% pure chocolade nemen en er 4 à 5 eetlepels zoetstof aan toevoegen
Nutrition Facts
Keto Brownie Snickers - Snicker Brownies
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 188 Calories from Fat 164
% Daily Value*
Fat 18.2g28%
Saturated Fat 9g56%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 0.1g
Monounsaturated Fat 0.5g
Cholesterol 48.3mg16%
Sodium 129.9mg6%
Potassium 132.9mg4%
Total Carbs 7.2g2%
Fiber 1.7g7%
Sugar 0.9g1%
Protein 4.1g8%
Vitamin A 345.5IU7%
Vitamin C 0.1mg0%
Calcium 13.7mg1%
Iron 1mg6%
Sugar alcohol 3.2g
Net Carbs 2.3g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top