Keto Brownie Snickers of Snicker Brownies
Maakt niet uit hoe je het wil noemen, ze zijn gewoon overheerlijk!
Ik maak niet zo vaak desserts, althans niet voor mezelf, ik ben niet zo’n zoetebek en heb het meer voor zoute, hartige dingen, zoals de Homemade Keto Pork Rinds (knabbelspek).
Ik eet wel eens een stukje pure chocolade of huisgemaakte Keto Chocolade maar dat is het zowat.
Voor de meeste Keto desserts pas ik dan ook, maar als er chocolade aan te pas komt …
Het was heel lang geleden dat ik nog Keto Brownies gemaakt had en dus begon ik met mijn basisrecept.
Plots dacht ik aan mijn Keto Snickertaart, mmmmm…..
Die pindakaas met stukjes pinda’s en een snuifje zout. Het water kwam me in de mond.
Resultaat : een Keto Snicker met de Keto Brownies als bodemlaag!
Dit zijn de perfecte Keto Snicker Brownies of Brownie Snickers.
Het zachte smeuïge van de Keto Brownies, het zoute van de pindakaas en het romige van de chocolade ganache.
Komt het water jou ook in de mond?
Met onderstaand recept maak je zelf deze heerlijke koolhydraatarme, suikervrije en glutenvrije Keto Brownie Snickers !
Zo ga je tewerk :
Stap 1 : Maak de Keto Brownies
Tip : Bekleed de bakvorm met bakpapier, zo kan je straks moeiteloos het geheel uit de vorm halen. Laat niet te lang bakken! Het midden mag nog wat nat aanvoelen, prik met een satéstokje in het midden om te testen. (zie het gaatje op de foto 🙂 )


Stap 2 : Maak de Pindaboter karamel laag
Zorg dat de pindakaas (pindaboter) volledig gesmolten is en goed gemengd is met boter en de zoetstof. Zet eerst 5 min. in de koelkast en strooi er dan pas de gehakte pindanootjes op, zo blijven ze er bovenop liggen en zitten ze straks tussen de pindaboter karamel en de chocoladelaag. Plaats in de koelkast zodat het kan opstijven.


Stap 3 : Afwerken met de chocolade ganache
Laat de chocolade ganache eerst even indikken. Haal de basis uit de koelkast en strijk de ingedikte chocoladesaus open over de pindalaag. Plaats minimum 30 minuten in de koelkast tot de chocoladelaag opgesteven is. Haal uit de koelkast en verdeel in porties.


Afhankelijk van de grootte van de vorm en de manier waarop je ze snijdt, kan je er makkelijk 20 à 24 stukjes/porties uithalen. Ik haalde er 24 stukjes uit en zo één stukje was voor mij meer dan voldoende. In het recept is ook hiermee rekening gehouden
Ben je een zoetebek en heb je graag een groter stukje? In de notities staan ook de waardes per portie voor 20 stukjes.
Laat het smaken!

Keto Brownie Snickers - Snicker Brownies
Ingrediënten
Voor de brownie basis
- 1 recept Keto Brownies
Voor de pindaboter karamel laag
- 160 gram pindakaas (ongezouten en zonder toevoegingen)
- 90 gram roomboter
- 1/2 tlp vanille extract
- 60 gram Sukrin Melis (of erythritol in poedervorm)
- 1/8 tlp zout (Keltisch, Himalaya of Redmond)
- 15 gram pindanoten (ongezouten)
Voor de chocolade ganache laag
- 150 ml volle room
- 100 gram Huisgemaakte Keto Chocolade reep
- of 2 repen KetoCacao Dark
- 1 eetlepel Sukrin Melis
Bereiding
Voor de brownie basislaag
- maak het recept voor de brownies (gebruik een met bakpapier beklede vorm) en laat afkoelen in de vorm
Voor de pindaboter karamel laag
- Smelt de pindakaas en de roomboter in een pannetje op laag vuur en roer er het vanille extract en het zout door
- Zeef er de zoetstof beetje bij beetje bij en blijf roeren tot je een smeuïge smeerpasta krijgt
- Strijk uit over de brownie basislaag en plaats kort in de koelkast (+/- 2 à 3 min)Hak ondertussen de pindanoten in kleine stukjes
- Haal uit de koelkast, strooi er de gehakte pindanootjes over en plaats terug in de koelkast terwijl je de ganache maakt
Voor de chocolade ganache laag
- Giet de room in een klein pannetje en breng tot net onder het kookpunt
- Haal van het vuur, voeg de chocolade stukjes toe en laat +/- 5 min staan tot de chocolade gesmolten is
- zeef er dan een extra eetlepel zoetstof bij (of twee, naar smaak)
- Voeg het vanille extract toe en roer met garde tot je een gladde massa bekomtLaat even staan tot het mengsel wat ingedikt is
- Haal de vorm uit de koelkast, giet er de lauwe chocolade ganache over. Strijk egaal met een pannenlikker of achterkant van een lepel
- Plaats opnieuw in de koelkast tot alles opgesteven is (+/- 30 min)
serveren / bewaren
- Haal uit de koelkast en hef uit de vorm met het bakpapier
- Verdeel in 24 porties en serveer of bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast