Chocolade Brownie Cupcakes
Het basis recept voor koolhydraatarme, graanvrije, glutenvrije en suikervrije Brownie Cupcakes
Keto bakken met de kids
Deze chocolade cupcakes zijn overheerlijk!
Het is een basisrecept dat je kan afwerken met een frosting naar keuze.
Bovendien is het superleuk en makkelijk om ze samen met de kids te maken.
Ik maakte ze met mijn kleinzoon. Hij is (net als zijn mama en oma) verzot op chocolade en helpt oma graag bij het bakken.
Eitjes breken en in het beslag roeren en nadien natuurlijk proeven.
Hij vindt het altijd super leuk en uiteraard is oma dan blij als hij het ook nog eens lekker vindt. 😉
Geef ze mee in de lunchbox van je kind en je zal zien hoe trots ze zich voelen als ze straks deze zelfgemaakte cupcakes kunnen tonen aan hun vriendjes of vriendinnetjes op school.
Ze zijn een veel gezondere traktatie of dessert dan wat je in de winkel koopt, niet alleen voor je kind, maar ook voor jezelf.
Ook perfect om te geven voor een suikervrij verjaardagsfeestje! 🙂
Je kan ze dan afwerken met de heerlijke Keto Swiss Meringue botercrème zoals ik deed in het recept Keto Brownie Cupcakes met Swiss Meringue Vanille en Aardbei botercrème.
De versie met aardbei was speciaal voor mijn kleinzoon. 🥰
Wil je enkel het recept voor de brownie cupcakes, dat vind je hieronder.
Beide recepten voor de Swiss meringue staan ook apart op de site. Dat is makkelijk voor het geval je er een andere cake of taart wil mee afwerken.
Of bekijk het volledige recept met beide afwerkingen en stap voor stap foto’s en uitleg.
Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.
Keto Brownie Cupcakes - basisrecept
materiaal
- cupcake vormpjes en cupcake papier
Ingrediënten
- 180 gram roomboter
- 5 eieren
- 120 gram Torras organic 100% (of andere ongezoete pure chocolade)
- 20 gram Torras puur ongezoet cacaopoeder (ongezoet)
- 50 gram Sukrin erythritol (of andere erythritol)
- 50 gram Sukrin :1 (vanille of 1/2 tlp vanille-extract toevoegen)
- 10 druppels Sweetleaf Stevia Vanilla Cream (of andere vloeibare stevia met vanille of voeg 1/2 tlp vanille-extract toe)
- 60 gram amandelmeel
- 1/4 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- 1/2 tlp baksoda
- 1 tlp wijnsteenpoeder (cream of tartar - wijnsteenzuur)
- of vervang baksoda en wijnsteenpoeder door 1,5 tlp kant-en-klaar wijnsteenbakpoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cupcake / muffin vorm met cupcakepapiertjes
- Meng het amandelmeel met zout, baksoda en wijnsteenpoeder en zet opzij
- Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes
- Doe in een pannetje en zet op laag vuur
- Zeef er het cacaopoeder bij en roer zachtjes tot de chocolade bijna helemaal gesmolten is en haal dan van het vuur
- Voeg de zoetstof toe en blijf roeren tot alles mooi gesmolten is en je een glanzende chocolade ganache krijgt
- Vervolgens voeg je de eieren één voor één toe en roer je telkens goed door tot het ei volledig is opgenomen alvorens een volgend toe te voegen
- Voeg tot slot de droge ingrediënten bij de chocolade ganache en roer tot een glad beslag
- Verdeel het beslag in de vormpjes en bak +/- 16 - 18 minuten in de voorverwarmde oven op 170°C (je verlaagt dus de temperatuur zodra de cupcakes in de oven staan)
- Controleer de cupcakes tijdig zodat ze niet te lang bakken. Ze moeten nog enigszins zacht aanvoelen
- Haal uit de oven en laat nog enkele minuten in de vorm afkoelen
- Haal de cupcakes dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster
- Eet zo of werk af met frosting naar keuze