Deze koolhydraatarme en glutenvrije broodstengels zijn gemaakt met een variante van het bekende ‘Fathead‘ deeg.
Lekker als ze nog warm zijn, maar ook koud apertiefhapje omwikkeld met rauwe ham of spek of om gewoon zo te dippen in een huisgemaakte pesto of gekruide olijfolie.
Of waarom niet als soepstengel? Om te dippen in de Keto Pompoensoep of Mediteraanse ketosoep
Je kan er ook spek of ham tussen rollen en meebakken in de oven.
Wees creatief en geef er je eigen toets aan.
Maak een dubbel recept en bewaar in vetvrij papier in een luchtdicht doos of vrieszakje in de diepvries.
Bak ze dan wel iets minder lang, zodat je zo voor gebruik nog even kort kan afbakken in de oven.
Keto Broodstengels
Graan- en glutenvrije keto broodstengels gemaakt met een variatie van fat head doughLekker als aperitiefhapje omwikkeld met rauwe ham of zo bij de soep
Print recept
Pin recept
aperitief, Snack
porties 16 stengels
Voorbereidingstijd 10 minuten minuten
Bereidingstijd 12 minuten minuten
Totale tijd 22 minuten minuten
Ingrediënten
- 85 gram amandelmeel
- 25 gram kokosmeel
- 1 tlp baksoda
- 2 tlp wijnsteenpoeder
- 1/4 tlp zout
- 1/2 tlp gemengde kruiden naar keuze (lookpoeder, uipoeder, paprika)
- 140 gram geraspte mozzarella (geen verse)
- 50 gram roomboter
- 1 groot ei
Bereiding
- Verwarm de oven op 200°C
- Meng de droge ingrediënten in een kom en zet apart
- Smelt de mozzarella in een pannetje op laag vuur en wanneer gesmolten voeg je roomboter toe
- Laat mee smelten en roer onder de gesmolten kaas
- Haal van het vuur, voeg het ei toe en meng goed
- Voeg de droge ingrediënten toe en meng goed zodat er geen droge stukjes meer in zitten
- Laat enigszins afkoelen en verdeel in 8
- Rol uit tussen 2 vellen bakpapier, verdeel in 2
- Rol één deel op, plooi dubbel en rol uit tot een broodstengel
- Doe hetzelfde met de andere helft en herhaal met het resterend deeg
- Leg de broodstengels op de bakplaat en bak in de oven gedurende +/- 15 à 20 minuten of tot ze goudbruin gebakken zijn
- Haal uit de oven en laat afkoelen
Notities
Deze broodstengels zijn heel lekker als ze nog warm zijn, maar ook super als ze afgekoeld zijn omwikkeld met wat rauwe ham of gewoon zo.
Bewaar in vetvrij papier in een luchtdichte doos in de koelkast.
Je kan ze ook invriezen, maar laat ze dan minder lang bakken zodat je ze voor gebruik nog 5 minuten kan afbakken in de oven.
Nutrition Facts
Keto Broodstengels
Amount Per Serving (1 broodstengel)
Calories 89
Calories from Fat 63
% Daily Value*
Fat 7g11%
Saturated Fat 3g19%
Cholesterol 25mg8%
Sodium 104mg5%
Potassium 32mg1%
Total Carbs 2g1%
Fiber 1g4%
Protein 3g6%
Vitamin A 140IU3%
Calcium 71mg7%
Iron 0.1mg1%
Net Carbs 1g
Total Carbs - sugaralcohol 2g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!