Keto Brésilienne nootjes

Zelfgemaakte Koolhydraatarme en suikervrije Keto Brésilienne van gekarameliseerde hazelnoten
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Suikervrije Brésilienne van hazelnoten

Je ken ze wel, de Flan Brésilienne.

Een zachte taartbodem, gevuld met een laag patisseriecrème en afwerkt met slagroom en een laag gekarameliseerde stukjes hazelnoot.

Om de noten te karameliseren, heb je natuurlijk karamel nodig.

Een bruin gebrande suikersiroop waarin je de noten laten kleuren tot ze volledig omgeven zijn door de karamel.

Deze koolhydraatbom wil je niet op je Keto dessert.

Maar je kan ook een koolhydraatarme versie maken.

Hiervoor maak je eerst een karamel van erythritol en een beetje water.

Wanneer het begint te koken en in te dikken, voeg je de geroosterde hazelnoten toe.

Het moeten wel geroosterde zijn, zonder vlies dus.

Als er nog een vliesje aanzit (bruine hazelnoten) krijg je een hele bittere smaak.

Keto Brésilienne in 4 stappen

Zelf Koolhydraatarme en Suikervrije karamel maken voor Brésilienne1) Smelt de erythritol met een beetje water in een pannetje op het vuur en breng zachtjes aan de kook.

Zelf Koolhydraatarme en Suikervrije Brésilienne maken2) Roer de hazelnoten door de karamel tot ze er helemaal mee bedekt zijn en de karamel is ingekookt.

Koolhydraatarme en Suikervrije gekarameliseerde hazelnoten Brésilienne3) Stort uit op een bakpapier, laat afkoelen.

Koolhydraatarme en Suikervrije Keto Brésilienne nootjes4) Hak met een mes of in de blender tot kleine stukjes.

Et voilà! That’s it! Meer is er niet aan.

Bewaar in een leuk bokaaltje of in een luchtdicht potje en gebruik als afwerking voor je Keto dessert, Keto ijs of gewoon door de yoghurt.

Heerlijk bij de Keto Chocolade en Hazelnoot crème!

Hou je ook van een heerlijk roomdessertje en wil je er zonder schuldgevoel kunnen van genieten? Met of zonder chocolade, maar vooral zonder die onnodige ton aan suiker? Probeer dan ook deze eens :

hou je het liever wat lichter, probeer dan de Keto Luchtige Chocolademousse een

of voor de chocoholics de Keto Chocolade Moelleux

Kan je niet kiezen tussen al dat lekkers? Vanille of chocolade? Pudding of mousse? Wat dacht je van het Keto Desserten Trio




Homemade Keto Brésilienne nootjes

Print recept Pin recept
Dessert, DIY
porties 15 eetlepels
Bereidingstijd 10 minuten
koeltijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 20 ml water
  • 80 gram geroosterde hazelnoten (naturel)
  • 90 gram Sukrin erythritol

Bereiding

  • Doe het water met de zoetstof in een ruime pan en laat smelten
  • Laat de karamel aan de kook komen en voeg de hazelnoten toe
  • Roer goed en zorg dat elke noot omhuld is door de karamel
  • Haal van het vuur, giet de gekarameliseerde hazelnoten op een bakpapier en laat volledig afkoelen
  • Mix in de blender of hak met een mes in kleine stukjes
  • Bewaar in een luchtdicht potje op een koele plek
    Heerlijk om je ijs, taart, gebak, etc. mee af te werken

Notities

voor het hele recept :
totale KH - erythritol (95%) = 17,9 g / eiwit : 12,1 g / vet : 48,7 g
je haalt er ongeveer 15 el uit
per el :
totale KH - erythritol (95%) = 1,2 g / eiwit : 0,8 g / vet : 3,2 g
Nutrition Facts
Homemade Keto Brésilienne nootjes
Amount Per Serving (1 el)
Calories 33.5 Calories from Fat 29
% Daily Value*
Fat 3.2g5%
Saturated Fat 0.2g1%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 0.1g
Monounsaturated Fat 0.1g
Cholesterol 0.1mg0%
Sodium 0.1mg0%
Potassium 36.3mg1%
Total Carbs 6.9g2%
Fiber 0.5g2%
Sugar 0.2g0%
Protein 0.8g2%
Vitamin A 1.1IU0%
Vitamin C 0.3mg0%
Calcium 6.1mg1%
Iron 0.3mg2%
Sugar alcohol 5.7g
Net Carbs 0.7g
Total Carbs - sugaralcohol 1.2g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top