Keto Bloemkoolsoep met gerookte spekblokjes

Keto Romige Bloemkool peterseliewortel soep met gerookt spek
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter

Deze romige Keto Bloemkoolsoep met peterseliewortel en gerookte spekblokjes is heerlijk als voorgerecht of als lunch.

Serveer ze met de Keto Broodstengels of een ander Keto broodje naar keuze.

De truc voor een lekkere soep is de groenten eerst aanstoven of roosteren in de oven. Zo komt de smaak van de groenten beter vrij en het geeft je soep een heerlijk ‘gerookt’ aroma.

Ik maakte deze soep met bloemkool en peterseliewortel en voegde er een restje spitskool aan toe.

Je kan er gerust ook andere groenterestjes in verwerken.

Vervang de spekblokjes eens door gerookte ham en omwikkel de Keto broodstengels met een extra sneetje ham.

Zo maak je er een luxe soepje voor je feesttafel van.

Voor een vegetarische versie:

Vervang de spekblokjes door champignons en de reuzel door geklaarde boter en gebruik groentenbouillon.

Bloemkool en champignons zijn sowieso een heerlijke combinatie en de paddenstoelen leveren wat extra proteïnen aan. Werk af met wat gemalen kaas en serveer eveneens met de Keto broodstengels.




Keto Bloemkoolsoep met gerookt spek

Een heerlijk romige soep van geroosterde bloemkool en peterseliewortel met gerookte spekblokjes en bieslook
Print recept Pin recept
lunch, Soep, voorgerecht
porties 8
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram bloemkool
  • 1 peterseliewortel
  • 100 gram spitskool (of extra peterseliewortel)
  • 2 eetlepels reuzel (of ghee)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 1 tlp Keltisch Zeezout
  • flink wat peper van de molen
  • 1/2 tlp oregano
  • 1/2 tlp tijm
  • 1/4 tlp gerookt paprikapoeder
  • 250 ml rund- of kippenfond (of groentebouillon voor vegetarisch)
  • 150 ml volle room
  • 1 à 1,5 liter water
  • 200 gram gerookte spekblokjes (of gerookte ham of champignons voor een vegetarische versie)
  • verse bieslook (voor de afwerking)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Was de bloemkool en verdeel in roosjes
  • Schil de peterseliewortel en snijd in stukjes
  • Spoel de kool
  • Leg eerst de kool op de bakplaat en leg er de andere groenten bovenop
  • Verdeel de reuzel (of geklaarde boter) over de groenten en strooi er de kruiden over
  • Giet er 100 ml bouillon, de room en 2 el olijfolie over
  • Sprenkel er tot slot de appelazijn over en schuif in de voorverwarmde oven
  • Bak gedurende +/- 25 en grill de groenten dan nog +/- 5 min
  • Zet een grote pot op het vuur, haal de groenten uit de oven en doe ze samen met de jus in de pot
  • Giet er de rest van de bouillon bij en voeg +/- 1,5l water toe
  • Mix tot je een gladde, dikke soep krijgt
  • Breng aan de kook
  • Wanneer de soep kookt, voeg je de spekblokjes ( of gerookte ham of champignons) bij
  • Laat enkele minuten koken en draai het vuur uit
  • Schep de soep in borden of kommetjes en werk af met snippers bieslook
  • Serveer met een Keto broodje of met de Keto Soepstengels

Notities

Je kan de spitskool vervangen door een extra peterseliewortel of ander groenterestje.
Vervang de spekblokjes eens door gerookte ham en serveer met de Keto broodstengels waar je wat rauwe ham omwikkelt
Je kan de spekblokjes of ham ook vervangen door champignons en geklaarde boter of kokosolie of extra olijfolie gebruiken ipv reuzel voor een vegetarische versie. (bak de champignons dan eerst in wat boter of kokos) Vervang de bouillon door groentebouillon
Dit recept is afhankelijk van de hoeveelheid water je toevoegt, goed voor zo'n 8 porties van 350 ml
Nutrition Facts
Keto Bloemkoolsoep met gerookt spek
Amount Per Serving (350 ml)
Calories 206.9 Calories from Fat 162
% Daily Value*
Fat 18g28%
Saturated Fat 8g50%
Cholesterol 43.8mg15%
Sodium 301.5mg13%
Potassium 328.9mg9%
Total Carbs 6.3g2%
Fiber 1.8g8%
Sugar 2.5g3%
Protein 5.8g12%
Vitamin A 1586.3IU32%
Vitamin C 35.3mg43%
Calcium 39.1mg4%
Iron 0.6mg3%
Net Carbs 4.5g
Total Carbs - sugaralcohol 6.3g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top