Heerlijke koolhydraatarme bloemkoolrijst!
Perfect bijgerecht voor lamsvlees, maar ook super bij kip of varkensvlees.
Niet zo voor munt? Vervang hem door salie!
Een super combinatie bij varkensvlees.
Citroentijm doet het dan weer goed bij kip.
Vervang de pompoen door paprika, aubergine, courgette, of wat dan ook en gebruik de kruiden die jij lekker vindt.
Wissel af en experimenteer. Variatie in je menu is heel belangrijk, anders wordt het maar saai vind je niet?
Ik maak zelden twee keer hetzelfde, soms zit er niet veel verschil op, maar toch net iets anders.
Er zijn natuurlijk enkele recepten die ‘heilig’ zijn. Ze zijn naar mijn smaak gewoon subliem en daar wijk ik dan ook niet van af.
Maar die buiten beschouwing gelaten, … verschijnt er bij mij altijd weer iets anders op tafel!
Keto bloemkoolrijst met pompoenreepjes en munt
Ingrediënten
- 1 bloemkool (in roosjes)
- 1/4 pompoen (of gele courgette)
- 2 el ghee
- 150 ml gevogelte of lamsbouillon
- 1 tlp zeezout
- peper van de molen
- 1/2 tlp Ras El Hanout
- peper van de molen
- 1 el vers gehakte munt
Bereiding
- Verwijder de buitenbladeren en snijd het harde middendeel uit de bloemkool
- Breek in roosjes
- Hak de bloemkool in verschillende porties in de keukenmachine tot 'rijst'Mix niet te lang en niet teveel in één keer of je krijgt puree
- Schil de pompoen of de courgette en snijd in platte frietjes
- Doe de bloemkool in een ruime pan (braadpan met deksel, geen kom of pot)
- Verdeel er de ghee over, voeg de kruiden toe en zet het vuur aan
- Bak de bloemkool kort aan en blus met de bouillon
- Leg er de reepjes pompoen of courgette bij, zet het deksel op de pan en stoof de bloemkoolrijst in +/- 8 à 10 minuten beetgaar
- Haal van het vuur, roer er de gehakte munt onder en laat enkele minuten staanDe bloemkool gaart nog verder door de warmte van de pan, dus laat ze zeker niet te ver stoven