De ideale koolhydraatarme vervanger voor al je vroegere ‘rijst’gerechten!
Dit is een heel eenvoudig basisrecept dat je naar eigen smaak kan bijkruiden of je kan er ook ingrediënten aan toevoegen.
Gebruikt deze bloemkoolrijst zo op zich, of maak er een heerlijke Keto Risotto mee.
Doe er eens wat andere stukjes groenten bij zoals kleine stukjes tomaat, paprika, enz…
Ook lekker met spekblokjes of garnaaltjes erdoor heen.
Wat stukjes gerookte zalm of waarom niet eens kip?
Of een Keto ‘Nasi goreng’ met ei erdoor geroerd.
Ook koud met stukjes tomaat, komkommer, … en een flinke lepel mayonaise is dit een perfect bijgerechtje voor de BBQ
Zoals altijd, experimenteer en probeer verschillende smaakcombinaties.
Als je goede echte ingrediënten werkt, kan het resultaat toch alleen maar meevallen niet.
Probeer eens de bloemkoolrijst met pompoenreepjes en munt bij bijvoorbeeld een lekkere lamsstoofpotje of een gebraden lamsbout.
Keto bloemkoolrijst basisrecept
Ingrediënten
- 1 bloemkool (in roosjes +/- 600 gram)
- 1 el ghee
- 40 ml water
- 60 ml bouillon (of meer water)
- 1/2 tlp zeezout
- peper van de molen
Bereiding
- Verwijder de bladeren en de harde kern en snijd de bloemkoolroosjes los
- Rasp of hak in de keukenmachine tot grote korrelsAls je de keukenmachine gebruikt, doe dit dan in 3 of 4 keren/delen
- Verhit de ghee in een ruime pan (geen kom of pot maar een braadpan)
- Doe de bloemkoolrijst in de pan en bak kort aan
- Voeg water en bouillon toe en zet het deksel schuin op de pan.Laat +/- 7 à 8 minuten garen (tot het vocht verdampt is)
- Draai het vuur uit en laat even staan, de bloemkoolrijst gaart nog verder door de hitte van de pan
- Heb je het graag wat krokanter, zet dan geen deksel op de pan.