Keto Bloemkoolrijst basisrecept

bloemkoolrijst basisrecept afb
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter

De ideale koolhydraatarme vervanger voor al je vroegere ‘rijst’gerechten!

Dit is een heel eenvoudig basisrecept dat je naar eigen smaak kan bijkruiden of je kan er ook ingrediënten aan toevoegen.

Gebruikt deze bloemkoolrijst zo op zich, of maak er een heerlijke Keto Risotto mee.

Doe er eens wat andere stukjes groenten bij zoals kleine stukjes tomaat, paprika, enz…

Ook lekker met spekblokjes of garnaaltjes erdoor heen.

Wat stukjes gerookte zalm of waarom niet eens kip?

Of een Keto ‘Nasi goreng’ met ei erdoor geroerd.

Ook koud met stukjes tomaat, komkommer, … en een flinke lepel mayonaise is dit een perfect bijgerechtje voor de BBQ

Zoals altijd, experimenteer en probeer verschillende smaakcombinaties.

Als je goede echte ingrediënten werkt, kan het resultaat toch alleen maar meevallen niet.

Probeer eens de bloemkoolrijst met pompoenreepjes en munt bij bijvoorbeeld een lekkere lamsstoofpotje of een gebraden lamsbout.




Keto bloemkoolrijst basisrecept

Koolhydraatarme vervanger voor rijst - het basisrecept
Print recept
Basis, Bijgerecht
porties 6 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 bloemkool (in roosjes +/- 600 gram)
  • 1 el ghee
  • 40 ml water
  • 60 ml bouillon (of meer water)
  • 1/2 tlp zeezout
  • peper van de molen

Bereiding

  • Verwijder de bladeren en de harde kern en snijd de bloemkoolroosjes los
  • Rasp of hak in de keukenmachine tot grote korrels
    Als je de keukenmachine gebruikt, doe dit dan in 3 of 4 keren/delen
  • Verhit de ghee in een ruime pan (geen kom of pot maar een braadpan)
  • Doe de bloemkoolrijst in de pan en bak kort aan
  • Voeg water en bouillon toe en zet het deksel schuin op de pan.
    Laat +/- 7 à 8 minuten garen (tot het vocht verdampt is)
  • Draai het vuur uit en laat even staan, de bloemkoolrijst gaart nog verder door de hitte van de pan
  • Heb je het graag wat krokanter, zet dan geen deksel op de pan.

Notities

Je kan de bloemkoolrijst makkelijk op voorhand maken en ongeveer 4 dagen in de koelkast bewaren voor eventueel een koude lunchsalade, een bloemkoolpizza korst, enz.
 
Nutrition Facts
Keto bloemkoolrijst basisrecept
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 27
% Daily Value*
Sodium 99mg4%
Potassium 299mg9%
Total Carbs 4g1%
Fiber 2g8%
Sugar 1g1%
Protein 2g4%
Vitamin C 48.2mg58%
Calcium 22mg2%
Iron 0.4mg2%
Net Carbs 2g
Total Carbs - sugaralcohol 4g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top