Keto bloemkool risotto
Koolhydraatarme risotto van bloemkool met groene aspergestukjesEen heerlijk bijgerecht voor zowel vis, vlees als gevogelte.
Print recept
Pin recept
Bijgerecht
porties 6 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten minuten
Bereidingstijd 15 minuten minuten
Totale tijd 20 minuten minuten
Ingrediënten
- 6 grote groene asperges
- 1 bloemkool (+/- 600 gram roosjes)
- 1 el ghee
- 60 ml witte wijn
- 120 ml gevogelte bouillon
- 1/2 tlp zeezout
- peper van de molen
- gehakte peterselie voor de afwerking
Bereiding
- Verdeel de bloemkool in roosjes en spoel onder koud water
- Hak of rasp in de keukenmachine tot grove 'rijst' korrelsBest is om dit in verschillende porties te doen
- Breek de 'kontjes' van de groene asperges, spoel ze onder koud water en snijd in stukjes van +/- 1 cm De puntjes houd je apart
- Doe de bloemkool in een ruime pan (geen kookpot), voeg de ghee en de kruiden toe en bak even aan op hoog vuur
- Voeg vervolgens de stukjes groene asperges toe en meng
- Voeg eerst de witte wijn toe en roer om
- Voeg vervolgens de bouillon toe en roer opnieuw om
- Draai het vuur lager, voeg de aspergepunten toe en laat pruttelen tot de bouillon volledig is opgenomen door de bloemkool
- Roer er tenslotte wat gehakte peterselie onder
Notities
Dit is super met de Keto Kip in champignonroomsaus!
Nutrition Facts
Keto bloemkool risotto
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 40
% Daily Value*
Sodium 67mg3%
Potassium 343mg10%
Total Carbs 5g2%
Fiber 2g8%
Sugar 2g2%
Protein 2g4%
Vitamin A 120IU2%
Vitamin C 47.1mg57%
Calcium 25mg3%
Iron 0.8mg4%
Net Carbs 3g
Total Carbs - sugaralcohol 5g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!