Bloemkool pizza bodem
Koolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij
Print recept
Pin recept
bakken, hoofdgerecht
porties 1 bodem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Ingrediënten
- 1/2 bloemkool
- 1 ei (losgeklopt)
- 40 gram geraspte mozzarella (geen verse)
- 40 gram geraspte Parmezaan (of andere harde kaas)
- 1/2 tlp zeezout
- 1/2 tlp oregano
- een snuifje zwarte peper (optioneel)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Snijd de bloemkool in roosjes en hak ze fijn in de keukenmachinedoe dit in meerdere keren want anders krijg je puree
- Wanneer alle bloemkool gemixt is, voeg je de andere ingrediënten toe en mix je dit nog even goed door mekaar
- Doe het mengsel tussen 2 bakvellen en duw uit tot de gewenste pizzavorm
- Bak in de oven gedurende +/- 15 min of tot het geheel goudbruin kleurt
- Haal uit de oven en laat +/- 5 minuten afkoelen
- Beleg naar keuze en bak nog +/- 10 minuten af
Notities
Deze bloemkoolkorst is zelfs lekker om zo te eten of gewoon met wat extra kaas nog even afbakken en je hebt een lekker aperitiefhapje.
Deze bodem is voor een pizza voor 2 à 3 personen
Nutrition Facts
Bloemkool pizza bodem
Amount Per Serving (1 g)
Calories 410
Calories from Fat 198
% Daily Value*
Fat 22g34%
Saturated Fat 12g75%
Cholesterol 224mg75%
Sodium 1201mg52%
Potassium 970mg28%
Total Carbs 17g6%
Fiber 5g21%
Sugar 6g7%
Protein 36g72%
Vitamin A 775IU16%
Vitamin C 138.6mg168%
Calcium 844mg84%
Iron 2.5mg14%
Net Carbs 12g
Total Carbs - sugaralcohol 17g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!
Nutrition Facts
Bloemkool pizza bodem
Amount Per Serving (1 g)
Calories 410
Calories from Fat 198
% Daily Value*
Fat 22g34%
Saturated Fat 12g75%
Cholesterol 224mg75%
Sodium 1201mg52%
Potassium 970mg28%
Total Carbs 17g6%
Fiber 5g21%
Sugar 6g7%
Protein 36g72%
Vitamin A 775IU16%
Vitamin C 138.6mg168%
Calcium 844mg84%
Iron 2.5mg14%
Net Carbs 12g
Total Carbs - sugaralcohol 17g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.