Keto Bloemkool Nasi Goreng

Keto bloemkool nasi goreng met ei kip en varkensvlees éénpansgerecht
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Nasi Goreng Keto Style

Pikante bloemkoolrijst met kip en/of varkensvlees in een heerlijk koolhydraatarm éénpansgerecht.

Nasi Goreng is een Indonesisch gerecht.

Nasi betekent gekookte rijst en Goreng betekent gebakken.

In deze keto versie gebruik ik uiteraard geen gewone rijst, maar vervang ik die door bloemkool.

Je kan bloemkoolrijst gebruiken om een Keto risotto te maken, eenFaux’ aardappelsalade, of gewoon ter vervanging van rijst uiteraard.

Het basisrecept voor Keto Bloemkoolrijst vind je hier.

Of wat dacht je van een Keto bloemkoolrisotto met kip in champignon roomsaus?

Bloemkoolrijst is een koolhydraatarm alternatief waar je alle kanten mee uit kan en zeker in dit recept past het perfect.

In Nasi Goreng wordt normaliter ook ei meegebakken in de rijst.

Om de verhoudingen correct te houden, gebruik ik hier enkel eidooiers.

Ik had net de Keto Zadenbroodjes gebakken en dus veel eidooiers over, dus dat kwam goed uit. 😉

Trassi (gefermenteerde garnalenpasta) is een basisingrediënt in Nasi Goreng. Het is wat voor de extra zoute umami smaak zorgt.

Echter vind je hier bij ons geen garnalenpasta zonder ongewenste toevoegingen.

Daarom verving ik deze door vissaus.

Vissaus vind je makkelijker, maar ook hier gaat het vaak om een bewerkt product met ongewenste toevoegingen en suiker.

Red Boat fish sauce vissausIk gebruik altijd de Fish sauce van het merk Red Boat. Dat is een originele, kwalitatieve vissaus zonder toevoegingen.

Geen suiker, geen smaakversterkers.

Vissaus wordt ook gebruikt in Kimchi.
(dat receptje zal ik ook nog eens moeten posten)

Om te zien waar je kan kopen, check Coach Sofie’s keto keuken voorraadlijst.

Sambal is ook zo’n basisingrediënt voor een spicy Nasi Goreng. Je vindt die in de meeste winkels, maar let op de toevoegingen.

Beter is zelf maken. Dat doe ik altijd in de zomer en dan leg ik een voorraadje aan.

Ik kies dan voor een gefermenteerde versie, waarbij de suikers door de fermentatie voor een groot deel omgezet worden. Het resultaat is veel lekkerder dan wat je in de winkel koopt en het koolhydraatgehalte is dan ook lager. De beste receptjes vind ik die van Culturesforhealth.

Keto Nasi Goreng recept

Alles in één pan! Of in een grote wok in dit geval.

Start met het vlees

Keto varkensvlees en kip voor bloemkool nasi gorengIk koos voor een mengeling van kip en varkensvlees.

Je kan uiteraard ook enkel kip of enkel varkensvlees kiezen.

Of je kan het gerechtje ook met vis maken.
Kies dan best een vaste vis zoals zeeduivel (lotte), zeebaars, heilbotfilet of wilde zalm.

Ook met zeevruchten is dit heel lekker. Inktvis en scampi’s passen ook perfect bij dit spicy gerecht.

En over spicy gesproken, dit is het zeker wel. 🥵 

Uiteraard maak je het zelf zo pikant als je wil door er extra sambal en kruiden aan toe te voegen. 🌶

Bak het vlees aan tot het net niet gaar is en haal uit de wok.

Maak nu de gebakken bloemkoolrijst

Maak de bloemkool schoon en hak de roosjes tot rijst.

Pel de ui en versnipper. Plet de knoflook en wrijf tot pasta of hak superfijn.

Was de paprika en de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en hak fijn.

Schil de gember en kurkuma wortel en snijd eveneens heel fijn.

Plet de stengel citroengras met een vleeshamer of een deegroller en verwijder de buitenste harde delen.

Hak het zachtere middelste deel fijn.

Verhit de vetstof in de wok en doe de groenten (met uitzondering van de bloemkool), de kruiden en smaakmakers in de wok.

Bak dit eerst goed aan en voeg dan de bloemkoolrijst toe.

Keto bloemkool nasi gorengRoer goed om en bak even mee.

Nu voeg je de eidooiers toe en roer je opnieuw door tot de eidooiers gestold (gebakken) zijn.

Voeg de bouillon bij en laat 10 à 15 minuutjes garen.

Keto bloemkool nasi goreng samenvoegenDan voeg je het vlees bij en laat je alles samen nog 5 à 10 minuutjes verder bakken tot het vocht ingekookt is en het vlees helemaal gaar is.

Maak ondertussen een heerlijke sambal mayonaise.

Werk de Keto Nasi Goreng af met de geroosterde sesamolie, verse kruiden naar keuze en serveer met de sambal mayonaise.

Smakelijk!

PS: dit is de dag nadien nog lekkerder (en pikanter) en dus ideaal om te mealpreppen.

Wat is jouw favoriete versie van Keto Nasi Goreng?

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.

Vergeet het recept ook niet te Pinnen.




Keto Nasi Goreng met kip en / of varkensvlees

Print recept Pin recept
hoofdgerecht
porties 6 porties
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
materiaal
  • wok

Ingrediënten

voor de nasi bloemkoolrijst
  • 2 kleine bloemkolen (+/- 1000 g bloemkoolrijst)
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rode chilipeper
  • 2 eetlepels ghee
  • 1 eetlepel sambal (zonder toevoegingen of zelfgemaakt)
  • 60 ml tamari sojasaus
  • 30 ml kokosazijn
  • 1 tlp vissaus (of gefermenteerde garnalenpasta)
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 ui
  • 1 stengel citroengras
  • 2 cm verse gember
  • 1 cm verse curcuma
  • 1 tlp rode jalapeño poeder
  • 1 tlp ancho chili vlokken (of gewone chili vlokken)
  • 1/2 tlp nigella seed / zwarte uienzaad
  • 1/2 tlp Harissa kruidenmix
  • 150 ml kippenfond (zelfgemaakt of gekocht)
  • 6 eidooiers
  • 2 el geroosterde sesamolie
Voor het vlees
  • 600 gram kippendijen vlees
  • 600 gram varkenslapjes / spiering zonder been
  • 2 eetlepels ghee (of kokos)
  • 1 tlp zwarte komijnzaad (of gewoon komijnzaad)
  • 1 tlp fenegriek zaadjes
  • 1 tlp scherpe paprika
  • 1 snuifje chilipoeder
  • 1 tlp harissa pasta
  • 1 eetlepel tamari sojasaus
  • 1/4 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
  • peper van de molen
afwerking
  • 6 tbsp Keto Mayonaise (of zure room)
  • 2 tlp sambal
  • verse kruiden naar keuze

Bereiding

Voor het vlees
  • Snijd het vlees in reepjes
  • Strooi er de kruiden over en voeg de harissa pasta en tamari sojasaus toe
  • Verhit de ghee in een grote wok of andere pan en bak het vlees aan tot het bijna gaar is
  • Haal uit de pan en zet opzij (laat een klein beetje van het vocht in de pan)
Voor de bloemkool nasi goreng
  • Maak de bloemkool schoon en hak in de keukenmachine tot rijst
  • Pel de ui en versnipper
  • Was de paprika en chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes
  • Plet de knoflook en wrijf tot pulp
  • Klop de stengel citroengras plat, haal het zachte middendeel er uit en hak zo fijn mogelijk
  • Schil de gember en kurkuma wortel en hak fijn
  • Verhit de vetstof in de wok en bak er de paprika, ui, chili, gember, look en kurkuma in aan
  • Voeg sambal, sojasaus, kokosazijn, vissaus (indien je ze gebruikt) en kruiden toe en laat even bakken
  • Voeg vervolgens de gerijste bloemkool toe en roer goed om
  • Doe de eidooiers over de groenten en roer goed door tot het eigeel gestold (gebakken) is
  • Vervolgens voeg je de bouillon toe en laat alles +/- 15 minuutjes garen
  • Doe het vlees met de jus bij de bloemkoolrijst en roer goed om
  • Laat alles nog 5 à 10 minuutjes verder garen tot het vocht zo goed als verdampt is en roer er dan een eetlepel geroostere sesamolie door
Afwerken en serveren
  • Werk het gerecht af met verse kruiden zoals koriander, lente-ui, bieslook of naar keuze
  • Meng de mayonaise met de sambal en serveer bij de nasi garing
  • Smakelijk!

Notities

Voedingswaarde met sambal mayonaise
totale kh 14,1 g / eiwit 36,9 g / vet 52,4 g / vezels 4,6 g
Voedingswaarde zonder de sambal mayonaise
totale kh 13,9 g / eiwit 36,8 g / vet 41,3 g / vezels 4,5 g
Nutrition Facts
Keto Nasi Goreng met kip en / of varkensvlees
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 673.4 Calories from Fat 472
% Daily Value*
Fat 52.4g81%
Saturated Fat 15.9g99%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 8.3g
Monounsaturated Fat 23.6g
Cholesterol 384.2mg128%
Sodium 1060.6mg46%
Potassium 1090.3mg31%
Total Carbs 14.1g5%
Fiber 4.6g19%
Sugar 5.3g6%
Protein 36.9g74%
Vitamin A 1158.3IU23%
Vitamin C 119mg144%
Calcium 90.1mg9%
Iron 3.6mg20%
Net Carbs 9.5g
Total Carbs - sugaralcohol 14.1g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

keto koolhydraatarme pindakaas kaastaart glutenvrije amandel cacao taartbodem en chocolade ganache met pindanoten recept

Keto Pindakaas Kaastaart

Keto Pindakaas Kaastaart. Koolhydraatarme, glutenvrije en suikervrije cheesecake met pindaboter en chocolade. Klaargemaakt in de Instant Pot met optie voor de oven

Lees meer >

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top