Keto Bloemkool en Pompoen Stoemp

Keto Bloemkool en Pompoen Puree

Een fluweelzachte, smeuïge stoemp (puree) van bloemkool en pompoen met Ras el Hanout.

Dit bijgerecht is een heerlijk, koolhydraatarm alternatief voor een traditionele aardappelstoemp of puree.

Wie een Keto dieet volgt, vervangt zijn aardappelen wel vaker door bloemkool of pompoen, maar de combinatie van deze twee met de verwarmende kruidenmelange, is een ware smaakbom!

Je kan deze puree ook makkelijk op voorhand maken en een paar dagen in de koelkast bewaren.

Gewoon opwarmen in een pot op het vuur of met een beetje kaas over in de oven gratineren. Yummy! 😉

Ook leuk om in een klein potje apart te serveren.




Keto Bloemkool en Pompoen Stoemp

Een heerlijk smeuïge koolhydraatarme stoemp / puree van Pompoen en Bloemkool met hartverwarmende kruidenmengeling
Print recept Pin recept
Bijgerecht
porties 8 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
materiaal
  • wok of kookpot
  • stoommandje

Ingrediënten

  • 600 gram bloemkool
  • 600 gram pompoen (Hokkaido)
  • 1/2 ui
  • 1/2 tlp Keltisch zeezout (of Himalaya zout)
  • 1/4 tlp zwarte peper
  • 1/2 tlp currypoeder
  • 1/2 tlp rode currypoeder (pit en pit of extra gewoon currypoeder)
  • 1/8 tlp curcuma
  • 1/2 tlp gerookte paprika
  • 1/4 tlp cajun kruiden (optioneel)
  • 1 tlp Ras el Hanout
  • 1 snuifje cayennepeper (optioneel)
  • 100 ml bouillon
  • 100 ml volle room
  • beetje water
  • 2 el ghee
  • 1 el kokosolie (of extra ghee of omgekeerd)

Bereiding

voor de bloemkool
  • verdeel de bloemkool in roosjes en was onder stromend water
  • Zet een pot met stoommandje op het vuur en stoom de bloemkoolroosjes tot ze beetgaar zijn
voor de pompoen
  • Snijd de pompoen in 2, verwijder de pitten en de schil en snijd in blokjes van 2 op 2 cm
  • Pel de ui en versnipper 1/2 (bewaar de rest in folie in de koelkast)
  • Verhit de vetstof in een grote wok of pan en voeg ui en pompoenstukjes toe
  • Voeg de kruiden bij en roer om
  • Laat kort aanbakken, zo krijgt de pompoen en de ui meer smaak en komt er ook meer aroma uit de kruiden vrij
  • Giet er de bouillon bij en zet een deksel op de pot
  • Stoof gedurende +/- 15 minuten of tot de pompoen goed zacht geworden is (controleer tussendoor of er nog voldoende vocht op staat en voeg eventueel een klein beetje water bij)
  • Haal het deksel van de pot en laat het eventuele resterende vocht verdampen
  • Voeg de gestoomde bloemkool bij de pompoen en giet er de room bij en laat inkoken (niet droogkoken)
  • Stamp de groenten met een pureestamper fijn of indien je dat niet hebt, plet fijn met een vork
  • Serveer met vlees, kip of vis, naar keuze

Notities

Je kan deze puree op voorhand maken en enkele dagen in de koelkast bewaren.
Gewoon opwarmen, of wat ook leuk (en lekker) is, met een beetje kaas over gratineren in de oven.
Nutrition Facts
Keto Bloemkool en Pompoen Stoemp
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 135 Calories from Fat 90
% Daily Value*
Fat 10g15%
Saturated Fat 7g44%
Cholesterol 27mg9%
Sodium 221mg10%
Potassium 505mg14%
Total Carbs 10g3%
Fiber 2g8%
Sugar 4g4%
Protein 3g6%
Vitamin A 6665IU133%
Vitamin C 43mg52%
Calcium 46mg5%
Iron 1mg6%
Net Carbs 8g
Total Carbs - sugaralcohol 10g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top