Heerlijke sappige spareribs uit de Instant Pot, supersnel klaar en het vlees valt zo van de beentjes. Een echte topper met lekkere Keto proof BBQ saus/lak.
Je hoeft niet te wachten op zonnetje om deze ribbetjes op de BBQ te leggen.
Heb je geen Instant Pot of andere snelkookpan, dan kan je ze ook traag garen in de oven. Zie mijn recept voor de kleverige spareribs
Maar ik hou van mijn Instant Pot.
Je hebt er verschillende formaten in en afhankelijk van het model verschillende opties.
Van het maken van stoofvlees tot soep, yoghurt, een hele kip, vleesbrood, …
Zoals deze receptjes bijvoorbeeld:
Ik heb het grootste model en die heeft ook nog eens een slow cook functie.
Met de programmeerbare timer kan je hem laten starten wanneer je wil, zodat je bijvoorbeeld ’s avonds thuis komt van je werk en je eten is klaar!
Super handig toch?!
Binnenkort komen er zeker nog meer receptjes uit de slowcooker en Instant Pot op de site.
Wil je dus graag ook zo’n handige snelkookpan/slow cooker aanschaffen, dan vind je die hier
Keto Instant Pot BBQ ribbetjes
materiaal
- Instant Pot - Pressure cooker - snelkookpan
- Oven of BBQ
Ingrediënten
Voor de ribbetjes
- 2 buik spareribs - volledige latten
- 1/2 el zeezout
- 1 tlp gemengde peper van de molen
- 1/2 el gerookt paprikapoeder
- 1 el tijm
- 1 stuk gember
- 2 laurierblaadjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 200 ml water
- 50 ml appelciderazijn
- 1 chipotle of chilipeper
Voor de BBQ lak/saus
- 5 el huisgemaakte of suikervrije ketchup
- 1 el mosterd
- 1 el kokos aminos (of tamari sojasaus)
- 1 el kokosazijn (of rijstwijnazijn)
- 1 el olijfolie
- 2 el Whiskey
- 1 el gedroogde ui (stukjes of 1 tl uipoeder)
- 1/4 tlp look (granules of 1/8 tl lookpoeder)
- 1/4 tlp cajun kruiden (Pit & Pit)
- 1/4 tlp gerookt paprikapoeder
- 1/4 tlp chipotle poeder (of extra gerookte paprika)
- 1/4 tlp curry poeder
- 1/4 tlp rode curry poeder (of extra gewoon curry poeder)
- 1/4 tlp shaslick (Pit & Pit)
- 1/8 tlp Ras el Hanout (Pit & Pit)
- 1 snuifje komijn poeder
- 1/4 tlp gerookt zout (of gewoon zeezout)
- 1/4 tlp gerookte peper (of gewone peper)
Bereiding
Maak de ribbetjes
- Snijd de ribben per 2 à 3 ribben in stukken (afhankelijk van de grootte)
- Kruid langs alle kanten
- Zet ze op hun kant in de Instant pot of snelkookpan
- Voeg de laurierblaadjes, de ui, knoflook, appelciderazijn en het water toe
- Draai het deksel vast en kook +/- 18 minuten op 'high'
- Laat na het beëindigen van de kooktijd de druk +/- 10 à 15 minuten natuurlijk ontsnappen en draai dan de stoomknop open tot alle stoom eruit is
Voor de BBQ lak en afwerking
- Verwarm de oven/grill op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Meng alle ingrediënten voor de lak/saus
- Haal de ribbetjes uit de Instant Pot en leg ze met vleeskant naar boven op de bakplaat
- Bestrijk ze met de BBQ lak/saus en schuif ze zo'n 5 minuten onder de grill tot de saus een korstje gevormd heeft
- Draai de oven uit en laat nog 5 à 10 rusten