Keto Zalm op de bakplaat!
Zalmfilet met spinazie, broccoli, groene asperges, kerstomaat, avocado, zure room, kruidenkaas en viseitjes.
Klaar in minder dan 30 minuten!
Dit éénpansgerecht maak je ook volledig op de bakplaat klaar.
5 minuutjes voorbereiding en 20 à 25 minuten de oven in.
Zo eenvoudig kan het zijn. 🙂
Veel koolhydraatarme groentjes van de groene lijst, veel gezonde vetten en een behoorlijke portie proteïnen. (download de kleurlijsten)
Ruim voldoende voor 6 personen, dus perfect voor een familie diner!
Kook je voor minder personen, dan kan je in het recept hieronder de porties aanpassen, maar het is zo lekker, dat je er met veel smaak de volgende dag nog een keer zal van eten.
Restjes kan je ook altijd verwerken in een salade voor de lunch de volgende dag. Dit is bijvoorbeeld heerlijk als vulling voor de Keto Kruidenroomkaas Tortilla’s
Of je kan het natuurlijk ook opwarmen als diner de volgende dag.
Er zijn gerechtjes die ik liever geen twee dagen na mekaar eet, maar dit zeker wel.
Probeer het zeker zelf eens uit.
Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.

Lust je graag vis? Probeer dan zeker ook de andere visreceptjes op de site eens uit.
- Keto Thaise Viscurry
- Keto Aspergi met visragout à la hollandaise
- Keto Roggevleugel met lauwwarme tomatensalsa en kappertjes
- Keto Zalm met Spinazie en Tomaat in Toscaanse Roomsaus
- Keto Kabeljauw met Salsa Verde en geplette pompoen
- Keto Schelvis- Spekrolletjes in gegrilde Paprika bootjes
- Keto Pladijsfilet met kruidenkaas, spek en asperges
- Keto Zalmbonbon en gebakken wilde zalm
- Keto Bakplaat Zalm met groene groentjes
- Keto Lotte met asperges en paprikaroom
- Keto Visparmentier met bloemkool
- Keto Zarzuela – vissoep
en voor de kleine (en grote) kinderen:
Keto Bakplaat Zalm met groene groenten, avocado en roomkaas
Ingrediënten
- 1 zalmfilet (+/- 1,250)
- 3 el olijfolie
- 3 el ghee
- 3 el witte wijnazijn
- 12 groene asperges
- 200 gram babyspinazie
- 12 kerstomaatjes
- 1/2 broccoli (+/- 200g in roosjes)
- 1 avocado (in schijfjes)
- 9 el zure room
- 9 el kruidenroomkaas
- 1 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- flink wat gemengde peper van de molen
- 1/2 tlp boterkruiden
- 1/4 tlp oregano
- 1/2 tlp Italiaanse kruidenmengeling (Pit & Pit)
- 1/8 tlp groene jalapeño poeder (Pit & Pit)
- 1/8 tlp rode jalapeño poeder (Pit & Pit)
- 1/8 tlp groene currypoeder (Pit & Pit)
afwerken en serveren
- 6 tlp viseitjes (optioneel)
- verse oregano / tijm / peterselie
- extra zure room of kruidenroomkaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Spoel de spinazie kort onder koud stromend water en verdeel over de bakplaat
- Verdeel de broccoli in roosjes en spoel af
- Was ook de asperges en breek de kontjes af
- Leg de asperges vanuit 2 tegenover elkaar liggende hoeken op de bakplaat met de punten naar het midden (daar komt straks de zalm op te liggen en dit voorkomt dat de fragiele puntjes verbranden)
- Leg de broccoliroosjes links en rechts naast de asperges
- Leg de zalm op de plaat van hoek tot hoek (de andere hoeken dan waar de asperges liggen)
- Was de kerstomaatjes en leg ze verspreid (naast de zalm) op de bakplaat
- Strooi er de kruiden over en besprenkel met de olijfolie
- Verdeel ook de ghee in toefjes over de groenten (vooral op de broccoli want die verbrand ook snel)
- Maak de avocado schoon en snijd in schijfjes
- Verdeel 4 el van de zure room en 4 el van de kruidenroomkaas over de groenten
- De resterende 2 el zure room en kruidenroomkaas verdeel je over de zalm
- Leg er de in schijfjes gesneden avocado tussen
- Schuif in de oven en bak +/- 20 à 25 minuten
- Haal uit de oven en lepel de viseitjes op de zure room en kruidenkaas bovenop de zalm
- Werk af met wat verse kruiden en serveer met extra zure room / kruidenroomkaas