Keto Aubergine Mini Pizza Vleesbrood Rolletjes

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Koolhydraatarm Italiaans getint hoofdgerechtje!

Dit gerecht is voor 6 à 8 personen, maar je kan in het recept hieronder de porties aanpassen naar zoveel je wil.

Twee à drie rolletjes per persoon, afhankelijk van je persoonlijke macro’s en het aantal maaltijden dat je per dag eet.

Je kan dit gerecht volledig in de oven klaarmaken zonder ook maar één pan vuil te maken. En je hebt er maar een kwartiertje werk aan. Dan de oven in en ondertussen misschien nog wat huishoudelijke taken doen of gewoon even tot rust komen na je werkdag.

Een ideaal gerechtje dat je voor een groot deel op voorhand kan klaarmaken en afbakt in de oven terwijl je met je gasten aan tafel zit!

En het is de dag nadien ook heel lekker gewoon even opgewarmd in de oven.




Keto aubergine mini pizza vleesbrood rolletjes

Print recept Pin recept
diner, hoofdgerecht
porties 8 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

voor de tomatensaus
  • 6 tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje look
  • 3 el olijfolie
  • 50 ml rode wijn
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1/4 tlp zeezout
  • 1 tlp bruschetta kruiden (Pit & Pit)
voor de vleesbroodjes
  • 600 gram gemengd gehakt
  • 600 gram varkensgehakt
  • 2 eidooiers
  • 40 ml volle room
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el olijventapenade
  • 50 gram geraspte Parmezaan
  • 1 chilipeper (fijn gesnipperd)
  • 50 gram champignons (in kleine stukjes)
  • 5 el vers gehakte basilicum
  • 1/2 tlp verse tijm
  • 1/2 tlp verse rozemarijn
  • 1/2 tlp zeezout
  • 1/2 tlp gerookte chipotle poeder of paprikapoeder
  • 1/4 tlp laurier poeder (optioneel)
voor de rolletjes
  • 3 aubergines
  • 5 el olijfolie
  • 1 tlp Italiaanse kruidenmelange
overige ingrediënten
  • 2 buffelmozzarella
  • 125 ml rundsbouillon (of kippenbouillon)

Bereiding

De voorbereiding
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier
  • Snijd de aubergine in de lengte in schijven van ongeveer 1/2 cm dik
  • Meng de olijfolie met de Italiaanse kruiden en wrijf er de aubergine mee in
  • Schuif in de oven en bak gedurende +/- 15 minuten of tot ze zacht genoeg zijn om op te rollen
  • Snijd ondertussen de tomaten in stukjes en verwijder de pitjes zoveel mogelijk
  • Snijd de ui en snipper de look
    Voeg bij de tomaten
  • Giet er de olijfolie, de rode wijn (als je die gebruikt) en de rode wijnazijn bij en meng even door mekaar
  • Doe in een ovenschaal, schuif in de oven en controleer de aubergine
    Indien deze zacht zijn kan je ze nu uithalen en laat ze afkoelen
Maak de vleesbroodjes
  • Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng goed
  • Rol er 18 minivleesbroodjes van
  • Rol elk vleesbroodje in een schijf aubergine
  • Haal de tomaten  uit de oven en leg de rolletjes er boven op
  • Leg op elk rolletje een stukje mozzarella
  • Giet de bouillon erbij en schuif voor +/- 20 minuten in de oven
  • Werk eventueel af met verse basilicum

Notities

Dit gerecht is voor 6 à 8 personen,
indien 3 rolletjes per persoon + saus : totale KH 23 g, vezels 9 g
indien 2 rolletjes per persoon + saus : totale KH 15 g, vezels 6g
 
Nutrition Facts
Keto aubergine mini pizza vleesbrood rolletjes
Amount Per Serving (3 rolletjes met saus)
Calories 809 Calories from Fat 540
% Daily Value*
Fat 60g92%
Saturated Fat 20g125%
Cholesterol 224mg75%
Sodium 607mg26%
Potassium 1534mg44%
Carbohydrates 23g8%
Fiber 9g38%
Sugar 13g14%
Protein 42g84%
Vitamin A 1610IU32%
Vitamin C 35.7mg43%
Calcium 195mg20%
Iron 4.6mg26%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Laat een bericht achter

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top