Een heerlijk gerecht met een Italiaanse toets die je gelijk aan een pizza doet denken, maar zonder al de heisa en de koolhydraten.
En je hebt alleen een oven en twee bakplaten nodig. Veel afwas heb je er dus niet aan.
Ideaal om te maken voor een avondje met vrienden, maar zo lekker dat je het wel vaker zal maken.
Pas de hoeveelheid ingrediënten aan en maak een half recept voor 4 personen of het dubbele voor meerdere gasten.
Onder het motto beter te veel dan te weinig, kan ik je zeggen dat ze de dag nadien opgewarmd nog steeds heel lekker zijn! 🙂
Bij dit gerechtje ligt het een beetje aan de opbouw om alles mooi samen te houden.
Je begint met het roosteren van de aubergine en de courgette in de oven.
Laat ze echter niet te plat garen, want ze moeten er nog een tweede keer in.
Terwijl ze bakken meng je het gehakt en maakt er grote schijven van
Nu kan je de sliders of burger pizza, hoe je het ook wil noemen, gaan opbouwen
De schijven aubergine zijn te klein als basis dus leg je ze over mekaar in bloemvorm
Het laagje Parmezaanse kaas zorgt ervoor dat ze straks mooi aan mekaar smelten
Vervolgens leg je er de schijven gehakt op gevolgd door een laagje courgette
Trek de ham in stukjes en verdeel over de courgette.
Leg op elke burger een sneetje tomaat.
Verdeel de bol mozzarella in 4, leg op de tomaat en leg er een paar blaadjes verse basilicum op.
Verdeel daarover de geraspte mozzarella en schuif in de oven.
Bak gedurende +/- 15 à 20 minuten afhankelijk van de dikte van de hamburger / metza
Serveer met een lekker slaatje met tomaat, olijven, wat Italiaanse kruiden en sprenkel er een beetje rode wijnazijn en olijfolie over.
Smakelijk!
Keto aubergine en courgette sliders
materiaal
- oven en 2 bakplaten
Ingrediënten
Voor de Italiaanse burgers / metza
- 400 gram rundergehakt (grasgevoerd)
- 400 gram varkensgehakt
- 2 el zure room (of mascarpone)
- 1 tlp zeezout
- peper van de molen
- 1/4 tlp gerookte paprika
- 1/2 tlp Italiaanse kruiden
- 1/4 tlp oregano
- 1/4 tlp tijm
- snuifje cayenne (optioneel)
Voor de groenten sliders
- 2 courgettes
- 2 aubergines
- 4 el olijfolie
- 1/2 tlp oregano
- 1/2 tlp basilicum
- 1 tlp Italiaanse kruiden (Pit & Pit)
- 1 tlp bruschetta kruiden (Pit & Pit)
- 1 tlp zeezout
- peper van de molen
Voor de opbouw en de afwerking
- verse basilicum (optioneel)
- 1 bol mozzarella (buffelmozzarella)
- 40 gram geraspte Parmezaan
- 40 gram geraspte mozzarella (gewone of scamorza)
- 2 sneetjes rauwe of gerookte ham
- 1 tomaat
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
Voor de aubergine en courgette
- Was en snijd de groenten in schijven van +/- 1 cm dik
- Leg ze op een bakplaat, wrijf in met olijfolie en besprenkel met kruiden
- Schuif voor +/- 15 minuten in de oven en bereid ondertussen het gehakt
Voor de hamburger/metza
- Meng het gehakt met de kruiden en de room
- Verdeel in 4 en maak er platte grote schijven van
Bereiding in de oven
- Haal de aubergine en courgette uit de oven en laat even afkoelen
- Leg de schijven aubergine in bloemvorm op één van de bakplaten
- Verdeel er de Parmezaanse kaas over
- Leg er de schijven gehakt op
- Verdeel er de schijven courgette over
- Snijd of trek de ham in stukjes en verdeel over de courgette
- Snijd de tomaat in de schijven en leg op elke slider een schijfje tomaat
- Verdeel de bol mozzarella in 4 en leg op de tomaat
- Doe er wat verse basilicum op als je die gebruikt en sprenkel er de geraspte mozzarella over
- Doe er nog wat Italiaanse kruiden over en schuif in de oven
- Bak +/- 15 à 20 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de gehaktburgers
- Serveer met een gemengd slaatje en wat olijven of een ander bijgerechtje naar keuze