Keto Frangipane Mini Cakejes
Koolhydraatarme, glutenvrije mini cakejes met amandelen en ricotta, afgewerkt met amandelschilfers en suikervrij glazuur.
Ze zijn het perfect keto dessertje of traktatie bij de koffie.
Ideaal ook mee te geven in de brooddoos / koekendoosje van de kids en veel gezonder dan de standaard op graan gebaseerde met suiker overladen koeken die je in de supermarkt vindt.
Pak ze in in een stukje vetvrij papier en kleef dicht met een leuke sticker.
Wedden dat ze ervan smullen en tegelijkertijd ook super verrast zullen zijn.
Lotus frangipane vs keto frangipane
Ingrediënten Lotus mini frangipane : Suiker, TARWEbloem, plantaardige oliën (palm*, raap), scharrelEIEREN, stabilisatoren (glycerol, sorbitol), abrikozenpulp 4%, glucose-fructosestroop, gemodificeerd zetmeel, magere MELKpoeder, zout, rijsmiddelen (dinatriumdifosfaat, natriumwaterstofcarbonaat), natuurlijke aroma’s waaronder natuurlijk amandelaroma, TARWEzetmeel, geleermiddelen (pectine, carrageen), verdikkingsmiddelen (xanthaangom, johannesbroodpitmeel), voedingszuur (citroenzuur), emulgator (SOJAlecithine). * Palmolie van duurzame en gecertificeerde plantages
Ingrediënten Keto mini frangipane : Amandelmeel, roomboter, ricotta, amandelschilfers, amandelextract, vanille extract, erythritol, stevia, eiwitpoeder, baksoda, wijnsteen, zout
Voedingswaarde Lotus mini frangipane per cakeje / portie : 603 kcal, vet 7,5 g, totale koolhydraten 18.2g waarvan 9,5 g suikers, eiwit 1,5 g.
Voedingswaarde Keto mini frangipane per cakeje : 114,4 kcal, vet 10,4 g, totale koolhydraten 2,1 g (8 g waarvan 5,9 g erythritol), eiwit 3,8 g.
Welke versie van deze mini frangipane cake kies jij?
Ik weet welke ik verkies!
Bovendien maak je deze kleine individuele cakejes in één, twee, drie klaar.
Probeer het zeker eens uit met dit eenvoudig recept voor koolhydraatarme, glutenvrije en suikervrije Keto mini frangipane cakejes.
In dit recept zit geen taartbodem en ook geen confituur, wat maakt dat ze dus supersnel en eenvoudig klaar te maken zijn.
Het enige wat je nodig hebt is een oven, een garde of mixer met kloppers en een mini cakevorm. En de ingrediënten uiteraard.
Ik gebruikte de mini cake vorm van Mastrad.
Hier gaan 12 cakejes in, maar het recept is goed voor 16 stuks want ik had de vorm te vol gedaan en had dan nog beslag over, wat maakt dat ik zeker 4 extra cakejes kon maken. Vul je vorm dus niet tot boven, maar blijf zeker 0,5 cm tot 1 cm onder de rand.


Ik had geen 2de (zelfde) voor handen, maar die is ondertussen wel besteld voor de volgende batch. 😉
Je vindt deze vormen online bij o.a. Bol, bakhuis-baktotaal, passe-vite shop en bij Krëfel.
Wil je graag een grote frangipane taart bakken met glutenvrije bodem en koolhydraatarme abrikozen confituur? Dan kan je het recept voor de Keto Frangipane Taart proberen.
Maar je kan alvast starten met deze Keto amandel en ricotta mini frangipane cakejes

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.
Keto Amandel - Ricotta Frangipane mini cakejes
materiaal
- mini cake vorm + oven + ovenrooster + garde of keukenmixer
Ingrediënten
droge ingrediënten
- 100 gram amandelmeel
- 20 gram Egg White proteïne poeder - smaakloos (of whey )
- 70 gram Sukrin erythritol (of andere erythritol)
- 1 snuifje zout
- 3/4 tlp baksoda (1/2 tlp + 1/4 tlp)
- 1 + 1/2 tlp wijnsteen (cream of tartar)
- of vervang baksoda en wijnsteenpoeder door 2 tlp wijnsteenbakpoeder
natte ingrediënten
- 2 medium eieren
- 110 gram roomboter (zacht - op kamertemperatuur)
- 125 gram ricotta
- 1 tlp amandel extract
- 1/4 tlp vanille extract
voor de afwerking en de glazuurlaag
- 2 el amandelschilfers (+/- 8 g)
- 4 el Sukrin Icing
- 2 el water
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
voor de cakejes
- Meng alle droge ingrediënten in een kom en zet opzij
- Doe de zachte boter en de ricotta in een andere ruime kom en klop met de handmixer luchtig
- Voeg de eieren en het amandel- en vanille extract toe en klop goed door
- Voeg er de droge ingrediënten bij en meng tot een glad beslag
- Vul je mini cakejes vorm tot 3/4 met het beslag (of een cm onder de rand)
- Strooi er de amandelschilfers over en zet op een rooster in het midden van de oven
- Bak +/- 20 minuten tot de bovenkant goudbruin kleurt
- Haal uit de oven en laat +/- 15 à 20 minuten afkoelen in de vorm
afwerken
- Roer de Sukrin Icing of andere erythritol/stevia combinatie in poedervorm los met het water
- Breng op ieder cakeje een laagje glazuur aan en laat alles afkoelen tot kamertemperatuur
- Plaats in de koelkast tot de cakejes volledig zijn afgekoeld, zo kan je ze makkelijk uit de vorm verwijderen
- Bewaar in een luchtdichte doos op kamertemperatuur