Keto Amandel Ricotta Frangipane Mini Cakejes

Keto amandel ricotta frangipane mini cakejes koolhydraatarm glutenvrij suikervrij recept

Keto Frangipane Mini Cakejes

Koolhydraatarme, glutenvrije mini cakejes met amandelen en ricotta, afgewerkt met amandelschilfers en suikervrij glazuur.

Ze zijn het perfect keto dessertje of traktatie bij de koffie.

Ideaal ook mee te geven in de brooddoos / koekendoosje van de kids en veel gezonder dan de standaard op graan gebaseerde met suiker overladen koeken die je in de supermarkt vindt.

Keto mini amandel ricotta frangipane cakejes koolhydraatarm suikervrij glutenvrij recept kids brooddoosPak ze in in een stukje vetvrij papier en kleef dicht met een leuke sticker.

Wedden dat ze ervan smullen en tegelijkertijd ook super verrast zullen zijn.

Lotus frangipane vs keto frangipane

Ingrediënten Lotus mini frangipane : Suiker, TARWEbloem, plantaardige oliën (palm*, raap), scharrelEIEREN, stabilisatoren (glycerol, sorbitol), abrikozenpulp 4%, glucose-fructosestroop, gemodificeerd zetmeel, magere MELKpoeder, zout, rijsmiddelen (dinatriumdifosfaat, natriumwaterstofcarbonaat), natuurlijke aroma’s waaronder natuurlijk amandelaroma, TARWEzetmeel, geleermiddelen (pectine, carrageen), verdikkingsmiddelen (xanthaangom, johannesbroodpitmeel), voedingszuur (citroenzuur), emulgator (SOJAlecithine). * Palmolie van duurzame en gecertificeerde plantages

Ingrediënten Keto mini frangipane : Amandelmeel, roomboter, ricotta, amandelschilfers, amandelextract, vanille extract, erythritol, stevia, eiwitpoeder, baksoda, wijnsteen, zout

Voedingswaarde Lotus mini frangipane per cakeje / portie : 603 kcal, vet 7,5 g, totale koolhydraten 18.2g  waarvan 9,5 g suikers, eiwit 1,5 g.

Voedingswaarde Keto mini frangipane per cakeje : 114,4 kcal, vet 10,4 g, totale koolhydraten 2,1 g (8 g waarvan 5,9 g erythritol), eiwit 3,8 g.

Welke versie van deze mini frangipane cake kies jij?

Ik weet welke ik verkies!
Bovendien maak je deze kleine individuele cakejes in één, twee, drie klaar.

Probeer het zeker eens uit met dit eenvoudig recept voor koolhydraatarme, glutenvrije en suikervrije Keto mini frangipane cakejes.

In dit recept zit geen taartbodem en ook geen confituur, wat maakt dat ze dus supersnel en eenvoudig klaar te maken zijn.

Het enige wat je nodig hebt is een oven, een garde of mixer met kloppers en een mini cakevorm. En de ingrediënten uiteraard.

Ik gebruikte de mini cake vorm van Mastrad.
Hier gaan 12 cakejes in, maar het recept is goed voor 16 stuks want ik had de vorm te vol gedaan en had dan nog beslag over, wat maakt dat ik zeker 4 extra cakejes kon maken. Vul je vorm dus niet tot boven, maar blijf zeker 0,5 cm tot 1 cm onder de rand.

Keto mini amandel-ricotta frangipane restant beslag 1ste test recept
Keto mini amandel-ricotta frangipane cake beslag in vorm 1ste test recept

Ik had geen 2de (zelfde) voor handen, maar die is ondertussen wel besteld voor de volgende batch. 😉
Je vindt deze vormen online bij o.a. Bol, bakhuis-baktotaal, passe-vite shop en bij Krëfel.

Wil je graag een grote frangipane taart bakken met glutenvrije bodem en koolhydraatarme abrikozen confituur? Dan kan je het recept voor de  Keto Frangipane Taart proberen.

Maar je kan alvast starten met deze Keto amandel en ricotta mini frangipane cakejes

Keto mini amandel ricotta frangipane cakejes koolhydraatarm suikervrij glutenvrij

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.

Vergeet het recept ook niet te Pinnen.




Keto Amandel - Ricotta Frangipane mini cakejes

Koolhydraatarme, glutenvrije en suikervrije frangipane mini cakejes met amandelen en ricotta
Print recept Pin recept
bakken, Dessert, traktaties
porties 16
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
materiaal
  • mini cake vorm + oven + ovenrooster + garde of keukenmixer

Ingrediënten

droge ingrediënten
  • 100 gram amandelmeel
  • 20 gram Egg White proteïne poeder - smaakloos (of whey )
  • 70 gram Sukrin erythritol (of andere erythritol)
  • 1 snuifje zout
  • 3/4 tlp baksoda (1/2 tlp + 1/4 tlp)
  • 1 + 1/2 tlp wijnsteen (cream of tartar)
  • of vervang baksoda en wijnsteenpoeder door 2 tlp wijnsteenbakpoeder
natte ingrediënten
  • 2 medium eieren
  • 110 gram roomboter (zacht - op kamertemperatuur)
  • 125 gram ricotta
  • 1 tlp amandel extract
  • 1/4 tlp vanille extract
voor de afwerking en de glazuurlaag
  • 2 el amandelschilfers (+/- 8 g)
  • 4 el Sukrin Icing
  • 2 el water

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C
voor de cakejes
  • Meng alle droge ingrediënten in een kom en zet opzij
  • Doe de zachte boter en de ricotta in een andere ruime kom en klop met de handmixer luchtig
  • Voeg de eieren en het amandel- en vanille extract toe en klop goed door
  • Voeg er de droge ingrediënten bij en meng tot een glad beslag
  • Vul je mini cakejes vorm tot 3/4 met het beslag (of een cm onder de rand)
  • Strooi er de amandelschilfers over en zet op een rooster in het midden van de oven
  • Bak +/- 20 minuten tot de bovenkant goudbruin kleurt
  • Haal uit de oven en laat +/- 15 à 20 minuten afkoelen in de vorm
afwerken
  • Roer de Sukrin Icing of andere erythritol/stevia combinatie in poedervorm los met het water
  • Breng op ieder cakeje een laagje glazuur aan en laat alles afkoelen tot kamertemperatuur
  • Plaats in de koelkast tot de cakejes volledig zijn afgekoeld, zo kan je ze makkelijk uit de vorm verwijderen
  • Bewaar in een luchtdichte doos op kamertemperatuur

Notities

Met dit recept maak je +/- 16 mini cakejes
Totale koolhydraten 8g waarvan 5,9 g erythritol
voedingswaarde per cakeje :
Totale KH - suikeralcohol = 2,1 g / eiwit 3,8 g / vet 10,4 g
 
Nutrition Facts
Keto Amandel - Ricotta Frangipane mini cakejes
Amount Per Serving (1 mini cakeje)
Calories 114.4 Calories from Fat 94
% Daily Value*
Fat 10.4g16%
Saturated Fat 4.6g29%
Trans Fat 0.2g
Polyunsaturated Fat 0.4g
Monounsaturated Fat 2g
Cholesterol 39.2mg13%
Sodium 100.6mg4%
Potassium 33.9mg1%
Total Carbs 8g3%
Fiber 0.7g3%
Sugar 0.1g0%
Protein 3.8g8%
Vitamin A 236.3IU5%
Vitamin C 0.1mg0%
Calcium 21.3mg2%
Iron 0.1mg1%
Sugar alcohol 5.9g
Net Carbs 1.4g
Total Carbs - sugaralcohol 2.1g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar boven