Keto amandel biscotti
Koolhydraatarme, glutenvrije en suikervrije Italiaanse koekjes.
Heerlijk krokante koekjes om te soppen in je koffie.
Geen koffieliefhebber?
Probeer ze eens in de huisgemaakte suikervrije amandelmelk of de huisgemaakte (chocolade) hazelnootmelk.
Keto Biscotti koekjes worden, in tegenstelling tot andere koekjes, krokanter naarmate ze langer liggen. Als je er zo lang kan aan weerstaan. 😉
Ook heerlijk met wat keto sabayon of gewoon verkruimeld door de yoghurt.
Ze lenen zich perfect voor een Keto Tiramisu omdat ze zo stevig zijn dat ze hun structuur bewaren zelfs als ze in de koffie gesopt zijn.
Deze Italiaanse koekjes zijn gemaakt met amandelmeel en dus glutenvrij. Uiteraard zijn ze ook suikervrij, want ze zijn gezoet met erythritol.
Wil je deze koekjes ook zuivelvrij maken? Vervang de roomboter door gelijke delen kokosolie en kokosboter (kokospasta).
De Keto biscotti koekjes zijn ook perfect als basis voor talloze andere keto desserts.
En het recept is zo eenvoudig dat zelfs de beginnende keto bakker dit moeiteloos kan maken.
Waar wacht je nog op?

Eet je ze zo of verwerk je ze in een ander keto dessert?
Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.
Keto amandel biscotti
materiaal
- bakvorm 23 x 18 cm
- oven
Ingrediënten
- 200 gram amandelmeel
- 80 gram roomboter (65g + 15g - gesmolten)
- 35 gram Sukrin erythritol (of andere erythritol)
- 35 gram Sukrin :1(vanille) (zelfgemaakt of Steviala erythritol met vanille)
- of 35 gram gewone erythritol + 1/2 tlp vanille extract
- 1/2 tlp baksoda
- 1 tlp wijnsteen
- (baksoda en wijnsteen kan je vervangen door 1,5 tlp wijnsteenbakpoeder)
- 1 ei
- 1/2 tlp amandel extract
- 1/2 tlp vanille extract (indien dus geen erythritol met vanille, voeg je nog 1/2 tlp extra vanille extract toe)
- 1/4 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- 15 gram amandelschilfers
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een vorm met bakpapier
- Doe de boter in stukjes in een ovenbestendige maatbeker of kommetje en laat ze smelten terwijl de oven voorverwarmd
- Meng ondertussen de droge ingrediënten, met uitzondering van de amandelschilfers, in een grote kom
- Haal de gesmolten boter uit de oven en voeg bijna geheel bij de droge ingrediënten (hou een beetje over om straks de amandelschilfers te fixeren)
- Voeg vervolgens het ei en het amandel- en vanille extract bij
- Meng eerst goed met een lepel of pannenlikker en kneed vervolgens verder met de hand tot een zacht deeg
- Doe het deeg in de vorm en druk plat (tot een hoogte van 1,5 à 2 cm) zodat de bodem bedekt is (zie tip)
- Wrijf er met een borsteltje de resterende gesmolten boter over en strooi er de amandelschilfers over
- Zet in de oven, verlaag de temperatuur naar 170°C en bak +/- 25 minuten tot het deeg mooi goudbruin kleurtHet mag nog wat zacht aanvoelen
- Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur (+/- 30 à 40 minuten)Zet intussen de oven even uit, maar laat de deur dicht want we bakken straks op lagere temperatuur verder
- Wanneer voldoende afgekoeld, haal je koek uit de vorm en zet je de oven terug aan op 150°C
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de koek op
- Snijd in 16 lange koekjes en schuif ze uit mekaar zodat er ruimte tussen zit
- Schuif de bakplaat in de oven en laat de biscotti nu langs alle kanten krokant worden door ze elke +/- 5 minuten te draaien zodat alle kanten eens naar boven hebben gelegen (totaal 20 min)
- Draai de oven uit en zet de ovendeur op kiertje (steek er een lepel tussen)
- Laat de biscotti in de oven tot ze volledig zijn afgekoeld
- Haal uit oven en serveer of bewaar in een luchtdichte doos op kamertemperatuurHoe langer ze liggen, hoe harder en krokanter ze worden
Notities
Om het oppervlak van het deeg mooi glad te maken alvorens je het in oven schuift, gebruik ik een spatel of haal het deeg met bakpapier en al even uit de vorm en rol er even zachtjes met een deegrol over. Voedingswaarde :
totale KH 7,2 g waarvan 4,2 g erythritol (95% gerekend) Per biscotti :
Totale KH - suikeralcohol : 3,2 g/ eiwitten : 3 g / vetten : 11,3 g / vezels : 1,5 g voor wie netto telt : 1,7 g KH per biscotti