Keto Amandel Biscotti

Keto biscotti glutenvrije suikervrije Italiaanse koekjes
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter

Keto amandel biscotti

Koolhydraatarme, glutenvrije en suikervrije Italiaanse koekjes.

Heerlijk krokante koekjes om te soppen in je koffie.

Geen koffieliefhebber? 
Probeer ze eens in de huisgemaakte suikervrije amandelmelk of de huisgemaakte (chocolade) hazelnootmelk.

Keto Biscotti koekjes worden, in tegenstelling tot andere koekjes, krokanter naarmate ze langer liggen. Als je er zo lang kan aan weerstaan. 😉

Ook heerlijk met wat keto sabayon of gewoon verkruimeld door de yoghurt.

Ze lenen zich perfect voor een Keto Tiramisu omdat ze zo stevig zijn dat ze hun structuur bewaren zelfs als ze in de koffie gesopt zijn.

Deze Italiaanse koekjes zijn gemaakt met amandelmeel en dus glutenvrij. Uiteraard zijn ze ook suikervrij, want ze zijn gezoet met erythritol.

Wil je deze koekjes ook zuivelvrij maken? Vervang de roomboter door gelijke delen kokosolie en kokosboter (kokospasta).

De Keto biscotti koekjes zijn ook perfect als basis voor talloze andere keto desserts.

En het recept is zo eenvoudig dat zelfs de beginnende keto bakker dit moeiteloos kan maken.

Waar wacht je nog op?
Keto koolhydraatarme biscotti suikervrije Italiaanse koekjes

Eet je ze zo of verwerk je ze in een ander keto dessert?

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.

Vergeet het recept ook niet te Pinnen.




Keto amandel biscotti

Koolhydraatarme, glutenvrije en suikervrije Italiaanse Koekjes met amandelmeel
Print recept Pin recept
bakken, Dessert
porties 16 biscotti
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
afkoelen 40 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
materiaal
  • bakvorm 23 x 18 cm
  • oven

Ingrediënten

  • 200 gram amandelmeel
  • 80 gram roomboter (65g + 15g - gesmolten)
  • 35 gram Sukrin erythritol (of andere erythritol)
  • 35 gram Sukrin :1(vanille) (zelfgemaakt of Steviala erythritol met vanille)
  • of 35 gram gewone erythritol + 1/2 tlp vanille extract
  • 1/2 tlp baksoda
  • 1 tlp wijnsteen
  • (baksoda en wijnsteen kan je vervangen door 1,5 tlp wijnsteenbakpoeder)
  • 1 ei
  • 1/2 tlp amandel extract
  • 1/2 tlp vanille extract (indien dus geen erythritol met vanille, voeg je nog 1/2 tlp extra vanille extract toe)
  • 1/4 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
  • 15 gram amandelschilfers

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een vorm met bakpapier
  • Doe de boter in stukjes in een ovenbestendige maatbeker of kommetje en laat ze smelten terwijl de oven voorverwarmd
  • Meng ondertussen de droge ingrediënten, met uitzondering van de amandelschilfers, in een grote kom
  • Haal de gesmolten boter uit de oven en voeg bijna geheel bij de droge ingrediënten (hou een beetje over om straks de amandelschilfers te fixeren)
  • Voeg vervolgens het ei en het amandel- en vanille extract bij
  • Meng eerst goed met een lepel of pannenlikker en kneed vervolgens verder met de hand tot een zacht deeg
  • Doe het deeg in de vorm en druk plat (tot een hoogte van 1,5 à 2 cm) zodat de bodem bedekt is (zie tip)
  • Wrijf er met een borsteltje de resterende gesmolten boter over en strooi er de amandelschilfers over
  • Zet in de oven, verlaag de temperatuur naar 170°C en bak +/- 25 minuten tot het deeg mooi goudbruin kleurt
    Het mag nog wat zacht aanvoelen
  • Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur (+/- 30 à 40 minuten)
    Zet intussen de oven even uit, maar laat de deur dicht want we bakken straks op lagere temperatuur verder
  • Wanneer voldoende afgekoeld, haal je koek uit de vorm en zet je de oven terug aan op 150°C
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de koek op
  • Snijd in 16 lange koekjes en schuif ze uit mekaar zodat er ruimte tussen zit
  • Schuif de bakplaat in de oven en laat de biscotti nu langs alle kanten krokant worden door ze elke +/- 5 minuten te draaien zodat alle kanten eens naar boven hebben gelegen (totaal 20 min)
  • Draai de oven uit en zet de ovendeur op kiertje (steek er een lepel tussen)
  • Laat de biscotti in de oven tot ze volledig zijn afgekoeld
  • Haal uit oven en serveer of bewaar in een luchtdichte doos op kamertemperatuur
    Hoe langer ze liggen, hoe harder en krokanter ze worden

Notities

Extra tip:
Om het oppervlak van het deeg mooi glad te maken alvorens je het in oven schuift, gebruik ik een spatel of haal het deeg met bakpapier en al even uit de vorm en rol er even zachtjes met een deegrol over.
Voedingswaarde :
totale KH 7,2 g waarvan 4,2 g erythritol (95% gerekend)
Per biscotti :
Totale KH - suikeralcohol : 3,2 g/ eiwitten : 3 g / vetten : 11,3 g / vezels : 1,5 g
voor wie netto telt : 1,7 g KH per biscotti
Nutrition Facts
Keto amandel biscotti
Amount Per Serving (1 biscotti)
Calories 122.5 Calories from Fat 102
% Daily Value*
Fat 11.3g17%
Saturated Fat 3.2g20%
Trans Fat 0.2g
Polyunsaturated Fat 0.3g
Monounsaturated Fat 1.5g
Cholesterol 21mg7%
Sodium 115.4mg5%
Potassium 43mg1%
Total Carbs 7.4g2%
Fiber 1.5g6%
Sugar 0.1g0%
Protein 3g6%
Vitamin A 139.8IU3%
Vitamin C 0.1mg0%
Calcium 5.3mg1%
Iron 0.1mg1%
Sugar alcohol 4.2g
Net Carbs 1.7g
Total Carbs - sugaralcohol 3.2g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top