Keto ontbijt of dessert?
Koolhydraatarme, suikervrije, glutenvrije Aardbei en Macadamia noten Crumble.
Lekker door de yoghurt voor een zalig Keto ontbijt of verwerkt in een heerlijk Keto (ijs)dessert.
Ik maak deze crumble regelmatig klaar en de kleinkinderen zijn er gek op.
Soms maak ik hem met braambessen, soms met frambozen, of een mengeling, afhankelijk van welke vruchten rijp zijn.
Normaliter maak ik hem dus in de zomerperiode, maar soms ook een keertje in de wintermaanden.
Ik kies er dan voor om diepvriesfruit te gebruiken, want de bessen die je in de winter gewoon in de versafdeling afdeling vindt, zijn totaal smaakloos.
Bij bessen kies je ook best voor bio!
Bessen hebben een heel dunne schil en nemen pesticiden en allerhande bestrijdingsmiddelen ook heel hard op.
Dat wil je dus absoluut vermijden!
Deze crumble is met aardbeien, macadamianoten en cacaoboter.
Heb je geen macadamia noten? Gebruik dan andere noten.
Geen aardbeien? Gebruik andere bessen.
Zolang je de verhoudingen aanhoudt, kan je zoveel variëren als je maar wil.
Toen ik het Keto Aardbei Cheesecake ijs wilden maken, dacht ik dat zo wat extra crunch er ook zou bijpassen. (receptje volgt)
Ik had ook de Keto ijshoorntjes – boterwafeltjes gemaakt omdat mijn kleinzoon graag een ’toetertje’ wou.
Dat zijn ijshoorntjes in ons dialect.
En omdat ik het niet zag zitten om eerst ook nog deze crumble volgens het origineel recept te maken, maakte ik met het koekjeskruim een snelle variant. Je kan deze short cut versie ook maken met restjes van de Keto Botercake.
Ik had ook nog wat van de nieuwe Okono Vegan White Chocolade met macadamia noten over van het recept van de Keto Panna Cotta met witte chocolade, dus die zou hier ook perfect in passen ter vervanging van de cacaoboter.
De witte chocolade van Okono is echte Keto Chocolade! Net zoals hun andere smaken.
Benieuwd naar de smaak? Lees de review die ik schreef en probeer hem zelf uit.
Bestellen kan via hun website okono.eu
En met de code KETOCOACHING10 geniet je van een leuke korting op je bestelling.
Je vindt beide receptjes hieronder, dus probeer het zeker uit en pimp je ontbijtyoghurt of ijs met deze heerlijke koolhydraatarme en suikervrije vruchten crumble!
Keto Aardbei Amandel en Macadamia Noten Crumble
materiaal
- pan + ovenschaal
Ingrediënten
Voor de aarbei laag
- 150 gram aardbeien (vers of diepvries)
- 2 el amandelmeel (Sukrin) (ontvet - of kokosmeel ontvet)
- 1 el kokosmeel
- 40 gram Okono Vegan White met macadamia (of cacao boter + 1 tlp erythritol)
- 50 gram gehakte macadamia noten
Voor de crumble
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram gemalen macadamia noten (of ander notenmeel)
- 1 à 2 el kokosmeel (Sukrin) (ontvet)
- 25 gram whey proteïne isolaat (of extra el kokosmeel)
- 30 gram roomboter (op kamertemperatuur in blokjes)
- 1 eiwit
- 2 el Sukrin erythritol
- 1 el Sukrin Melis (of erythritol in poedervorm)
- 1 vanillestok
- 10 druppels Sweetleaf Stevia drops vanilla cream (of andere stevia vanille druppels)
- 1/4 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
Bereiding
Voor de aardbeien
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd in stukjesIndien je diepvriesaardbeien gebruikt, laat ze even ontdooien en snijd dan in stukjes
- De de aardbeien in een pannetje en zet op middelhoog vuur
- Wanneer ze plat geworden zijn, roer je er de Sukrin Melis door en laat indikken tot een soort geleiHaal van het vuur
- Hak de macadamia noten en de cacaoboter in kleine stukjes en voeg bij de aardbeigelei
- Strooi er de eetlepel kokosmeel over en roer om
- Doe in een ovenschaal en zet opzij
voor de crumble
- Doe alle ingrediënten in een ruime kom of gebruik de keukenmachine
- Snijd het vanillestokje open en voeg het merg toe (gebruik het leeggeschraapte stokje om je eigen vanillesuiker te maken door het in een zak met erythritol te stoppen - na 7 dagen is het klaar)
- Klop het eiwit los en meng onder de droge ingrediënten
- Kneed er de stukjes zachte boter (of kokosolie) onder tot je een kruimelige massa krijgt (indien te plat, zeker als je het eiwitpoeder niet gebruikt, voeg dan een extra el kokosmeel toe)
- Verdeel over de aardbeien, roer een beetje om en plaats de ovenschaal gedurende +/- 20 à 25 min in een voorverwarmde oven op 160°C (roer tussendoor eens om)
- Haal uit de oven en laat afkoelen (is warm ook lekker)Heerlijk bij het ontbijt in je Griekse yohurt of als dessertje met een dikke lepel mascarpone of bij je Keto ijs
Notities
Snelle Keto Aardbei Macadamia Cake - Koekjes Crumble
materiaal
- pan + ovenschaal
Ingrediënten
- 100 gram aardbeien (vers of diepvries)
- 50 gram gehakte macadamia noten
- 1 el kokosmeel
- 40 gram Okono Vegan White met macadamia (of cacaoboter + 1 tlp sukrin melis)
- 1 el Sukrin Melis (of erythritol in poedervorm)
- 1/4 tlp Vanille extract
- 100 gram Keto Basis Botercake of Keto boterwafeltjes (of gebruik restjes koekjeskruim)
Bereiding
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd in stukjesIndien je diepvriesaardbeien gebruikt, laat ze even ontdooien en snijd dan in stukjes
- De de aardbeien in een pannetje en zet op middelhoog vuur
- Wanneer ze plat geworden zijn, roer je er de Sukrin Melis en het vanille extract door en laat indikken tot een soort geleiHaal van het vuur
- Hak de macadamia noten en de witte chocolade in kleine stukjes en voeg bij de aardbeigelei
- Strooi er het kokosmeel over en roer door
- Snijd de cake in stukjes van +/- 1cm/1cm of verbrokkel de boterwafeltjes of andere keto koekjes
- Voeg bij de aarbei-notenmengeling en roer om
- Doe in een ovenschaal en plaatst gedurende +/- 20 à 25 min in een voorverwarmde oven op 160°C (roer tussendoor eens om)
- Haal uit de oven, roer nogmaals goed om en laat afkoelen op een stuk bakpapierHeerlijk bij het ontbijt in je Griekse yohurt of als dessertje met een dikke lepel mascarpone of bij je Keto ijs