Keto Aardbei en Macadamia noten Crumble

Keto suikervrije aardbei crumble koolhydraatarm glutenvrij
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Keto ontbijt of dessert?

Koolhydraatarme, suikervrije, glutenvrije Aardbei en Macadamia noten Crumble.

Lekker door de yoghurt voor een zalig Keto ontbijt of verwerkt in een heerlijk Keto (ijs)dessert.

Ik maak deze crumble regelmatig klaar en de kleinkinderen zijn er gek op.

Soms maak ik hem met braambessen, soms met frambozen, of een mengeling, afhankelijk van welke vruchten rijp zijn.

Normaliter maak ik hem dus in de zomerperiode, maar soms ook een keertje in de wintermaanden.

Ik kies er dan voor om diepvriesfruit te gebruiken, want de bessen die je in de winter gewoon in de versafdeling afdeling vindt, zijn totaal smaakloos.

Bij bessen kies je ook best voor bio!

Bessen hebben een heel dunne schil en nemen pesticiden en allerhande bestrijdingsmiddelen ook heel hard op.

Dat wil je dus absoluut vermijden!

Deze crumble is met aardbeien, macadamianoten en cacaoboter.

Heb je geen macadamia noten? Gebruik dan andere noten.

Geen aardbeien? Gebruik andere bessen.

Zolang je de verhoudingen aanhoudt, kan je zoveel variëren als je maar wil.

Toen ik het Keto Aardbei Cheesecake ijs wilden maken, dacht ik dat zo wat extra crunch er ook zou bijpassen. (receptje volgt)

Ik had ook de Keto ijshoorntjes – boterwafeltjes gemaakt omdat mijn kleinzoon graag een ’toetertje’ wou.
Dat zijn ijshoorntjes in ons dialect.

Snelle Keto aardbei witte chocolade en macadamia noten crumbleEn omdat ik het niet zag zitten om eerst ook nog deze crumble volgens het origineel recept te maken, maakte ik met het koekjeskruim een snelle variant. Je kan deze short cut versie ook maken met restjes van de Keto Botercake.

Ik had ook nog wat van de nieuwe Okono Vegan White Chocolade met macadamia noten over van het recept van de Keto Panna Cotta met witte chocolade, dus die zou hier ook perfect in passen ter vervanging van de cacaoboter.

De witte chocolade van Okono is echte Keto Chocolade! Net zoals hun andere smaken.

Benieuwd naar de smaak? Lees de review die ik schreef en probeer hem zelf uit.
Bestellen kan via hun website okono.eu

En met de code KETOCOACHING10 geniet je van een leuke korting op je bestelling.

Je vindt beide receptjes hieronder, dus probeer het zeker uit en pimp je ontbijtyoghurt of ijs met deze heerlijke koolhydraatarme en suikervrije vruchten crumble!




Keto Aardbei Amandel en Macadamia Noten Crumble

Koolhydraatarme, Glutenvrije en Suikervrije aardbei crumble
Print recept Pin recept
bakken, Dessert, ontbijt, traktaties
porties 12 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
materiaal
  • pan + ovenschaal

Ingrediënten

Voor de aarbei laag
Voor de crumble
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram gemalen macadamia noten (of ander notenmeel)
  • 1 à 2 el kokosmeel (Sukrin) (ontvet)
  • 25 gram whey proteïne isolaat (of extra el kokosmeel)
  • 30 gram roomboter (op kamertemperatuur in blokjes)
  • 1 eiwit
  • 2 el Sukrin erythritol
  • 1 el Sukrin Melis (of erythritol in poedervorm)
  • 1 vanillestok
  • 10 druppels Sweetleaf Stevia drops vanilla cream (of andere stevia vanille druppels)
  • 1/4 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)

Bereiding

Voor de aardbeien
  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd in stukjes
    Indien je diepvriesaardbeien gebruikt, laat ze even ontdooien en snijd dan in stukjes
  • De de aardbeien in een pannetje en zet op middelhoog vuur
  • Wanneer ze plat geworden zijn, roer je er de Sukrin Melis door en laat indikken tot een soort gelei
    Haal van het vuur
  • Hak de macadamia noten en de cacaoboter in kleine stukjes en voeg bij de aardbeigelei
  • Strooi er de eetlepel kokosmeel over en roer om
  • Doe in een ovenschaal en zet opzij
voor de crumble
  • Doe alle ingrediënten in een ruime kom of gebruik de keukenmachine
  • Snijd het vanillestokje open en voeg het merg toe (gebruik het leeggeschraapte stokje om je eigen vanillesuiker te maken door het in een zak met erythritol te stoppen - na 7 dagen is het klaar)
  • Klop het eiwit los en meng onder de droge ingrediënten
  • Kneed er de stukjes zachte boter (of kokosolie) onder tot je een kruimelige massa krijgt (indien te plat, zeker als je het eiwitpoeder niet gebruikt, voeg dan een extra el kokosmeel toe)
  • Verdeel over de aardbeien, roer een beetje om en plaats de ovenschaal gedurende +/- 20 à 25 min in een voorverwarmde oven op 160°C (roer tussendoor eens om)
  • Haal uit de oven en laat afkoelen (is warm ook lekker)
    Heerlijk bij het ontbijt in je Griekse yohurt of als dessertje met een dikke lepel mascarpone of bij je Keto ijs

Notities

Voedingswaarde per portie (40 g)
6,7 g totale KH waarvan 1,5 g erythritol (95%) = 5,2 g tot KH / 5,2 g eiwit / 16,6 g vet
Nutrition Facts
Keto Aardbei Amandel en Macadamia Noten Crumble
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 182.1 Calories from Fat 149
% Daily Value*
Fat 16.6g26%
Saturated Fat 4.7g29%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 0.3g
Monounsaturated Fat 1.2g
Cholesterol 5.4mg2%
Sodium 71mg3%
Potassium 53.9mg2%
Total Carbs 6.7g2%
Fiber 2.5g10%
Sugar 1.2g1%
Protein 5.2g10%
Vitamin A 62.5IU1%
Vitamin C 7.4mg9%
Calcium 9.1mg1%
Iron 0.4mg2%
Sugar alcohol 1.5g
Net Carbs 2.7g
Total Carbs - sugaralcohol 5.2g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!




Snelle Keto Aardbei Macadamia Cake - Koekjes Crumble

Makkelijke en snelle Koolhydraatarme, Glutenvrije en Suikervrije aardbei crumble
Print recept Pin recept
bakken, Dessert, ontbijt, traktaties
porties 8 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
materiaal
  • pan + ovenschaal

Ingrediënten

  • 100 gram aardbeien (vers of diepvries)
  • 50 gram gehakte macadamia noten
  • 1 el kokosmeel
  • 40 gram Okono Vegan White met macadamia (of cacaoboter + 1 tlp sukrin melis)
  • 1 el Sukrin Melis (of erythritol in poedervorm)
  • 1/4 tlp Vanille extract
  • 100 gram Keto Basis Botercake of Keto boterwafeltjes (of gebruik restjes koekjeskruim)

Bereiding

  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd in stukjes
    Indien je diepvriesaardbeien gebruikt, laat ze even ontdooien en snijd dan in stukjes
  • De de aardbeien in een pannetje en zet op middelhoog vuur
  • Wanneer ze plat geworden zijn, roer je er de Sukrin Melis en het vanille extract door en laat indikken tot een soort gelei
    Haal van het vuur
  • Hak de macadamia noten en de witte chocolade in kleine stukjes en voeg bij de aardbeigelei
  • Strooi er het kokosmeel over en roer door
  • Snijd de cake in stukjes van +/- 1cm/1cm of verbrokkel de boterwafeltjes of andere keto koekjes
  • Voeg bij de aarbei-notenmengeling en roer om
  • Doe in een ovenschaal en plaatst gedurende +/- 20 à 25 min in een voorverwarmde oven op 160°C (roer tussendoor eens om)
  • Haal uit de oven, roer nogmaals goed om en laat afkoelen op een stuk bakpapier
    Heerlijk bij het ontbijt in je Griekse yohurt of als dessertje met een dikke lepel mascarpone of bij je Keto ijs

Notities

Voedingswaarde per portie (40 g)
7,3 g totale KH waarvan 3,1 g erythritol (95%) = 4,2 g tot KH / 2,4 g eiwit / 11,2 g vet
Nutrition Facts
Snelle Keto Aardbei Macadamia Cake - Koekjes Crumble
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 121.7 Calories from Fat 101
% Daily Value*
Fat 11.2g17%
Saturated Fat 3.9g24%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 0.1g
Monounsaturated Fat 0.1g
Cholesterol 11.4mg4%
Sodium 39.7mg2%
Potassium 57mg2%
Total Carbs 7.3g2%
Fiber 2.2g9%
Sugar 1g1%
Protein 2.4g5%
Vitamin A 63.8IU1%
Vitamin C 7.4mg9%
Calcium 12.3mg1%
Iron 0.3mg2%
Sugar alcohol 3.1g
Net Carbs 2g
Total Carbs - sugaralcohol 4.2g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top