Italiaanse Gehaktballen met Lauwwarme Salade Caprese

Keto Italiaanse gehaktballen in tomatensaus met lauwwarme salade caprese
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Mediterraans Keto diner!

Koolhydraatarme balletjes met verse tomatensaus en een lauwe salade caprese met een twist.

De salade caprese is letterlijk en figuurlijk met een twist.

Traditioneel is een salade caprese enkel met tomaat en mozzarella, maar in dit recept voegde ik gegrilde courgette en aubergine toe.

Dit is ideaal als je in de wat koudere maanden van het jaar toch van een zonnig gerecht wil genieten.

Serveer je deze salade als bijgerecht bij de heerlijke Italiaanse gehaktballen met verse huisgemaakte tomatensaus dan heb je een heerlijk Mediterraans Keto Diner. Maar ook bij een stukje gegrild vlees, kip of vis, past dit perfect.

Dit recept is voor 4 personen en ook al kook je misschien maar voor 2, maakt het gewoon volledig klaar, want dit is de dag nadien nog zo lekker.

De salade caprese kan je ook makkelijk als lunch klaarmaken om mee te nemen naar het werk bijvoorbeeld. Doe er dan wat extra prosciutto tussen ­čśë

Het recept voor enkel de salade staat hier

Keto Lauwwarme Salade Caprese met een twist

Keto lauwe salade Caprese met geroosterde courgette aubergine tomaat

Helemaal in de Italiaanse sfeer, maar te koud voor salade en zin in iets dat je opwarmt? Probeer dan de Keto Italiaanse Soep met Ballen eens.

Of de Mediterraanse Keto soep met geroosterde groenten.

Wil je enkel de gehaktballen in verse tomatensaus klaarmaken?

Dat recept vind je hier




Italiaanse Gehaktballen in verse tomatensaus met lauwwarme salade Caprese

Print recept Pin recept
Basis, hoofdgerecht
porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten

Ingredi├źnten

Voor de gehaktballen in tomatensaus
  • 650 gram gemengd gehakt
  • 60 gram mascarpone
  • 2 eidooiers
  • 1 el huisgemaakte ketchup
  • 1 tlp mosterd
  • 1 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
  • flink wat peper van de molen
  • 1/2 tlp paprikapoeder
  • 1/2 tlp chipotle poeder (of gerookt paprikapoeder)
  • 1/8 tlp uipoeder (optioneel)
  • 1/8 tlp knoflookpoeder (optioneel)
  • 1/2 tlp tijm
  • 1/2 tlp oregano
  • 1/2 tlp basilicum
  • 1 tlp brushetta kruiden (of Italiaanse kruidenmengeling - Pit en Pit)
  • 1 el olijfolie
  • 2 el ghee
  • 100 ml rundsfond
  • 500 gram zelfgemaakte verse tomatensaus
Voor de salade Caprese
  • 1 recept Keto Lauwe Salade Caprese

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200┬░C
Voor de lauwwarme salade Caprese
  • Was de aubergine en de courgette en snijd in dikke schijven (8 van elk)
  • Was de tomaten, verwijder het kroontje en het bovenste en onderste schijfje en snijd elke tomaat in 4 dikke schijven
  • Meng olijfolie, azijn en kruiden in potje
  • Doe de groenten in een ruime kom en overgiet met de marinade
  • Schik de courgette en aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat (laat plaats voor de tomaten die er later bijgevoegd worden)
Maak de gehaktmengeling
  • Doe het gehakt met de mascarpone, mosterd, ketchup en kruiden in een ruime kom
  • Voeg de eidooiers toe en meng alles goed door mekaar
  • Rol er 8 gehaktballen van
Gehaktballen bakken en groenten roosteren
  • Doe de ghee in een ovenschaal en leg er de gehaktballen in
  • Bak +/- 5 minuten en keer de ballen dan om. Bak nog eens +/- 5 min op 200┬░C
  • Draai ze terug om, giet er de bouillon bij en verlaag de temperatuur naar 180┬░C
  • Laat de gehaktballen 10 minuten garen en giet er dan de tomatensaus en olijfolie over
  • Schuif nu ook de ovenplaat met de aubergine en courgette mee in de oven en bak +/- 10 ├á 15 minuten samen met de gehaktballen
  • Voeg 5 minuten voor het einde van de baktijd de tomatenschijven bij de courgette en aubergine in de oven
Salade afwerken en serveren met de gehaktballen
  • Draai de oven uit en haal de groenten uit oven, laat de gehaktballen nog in de warme oven staan terwijl je de salade Caprese samenstelt
  • Snijd elke bol mozzarella in 4 dikke schijven
  • Schik in een schaal of bord achtereenvolgens een schijf courgette, tomaat, aubergine en mozzarella en herhaal
  • Meng de olijfolie met de wijnazijn, een beetje zout en peper en sprenkel over de schotel
  • Werk af met verse basilicum en serveer met de gehaktballen in tomatensaus en eventueel wat extra geraspte Parmezaanse kaas of geraspte mozzarella

Notities

Deze gehaktballen zijn ook heerlijk met groentenfrietjes van knolselder, kookraap, wortelpeterselie, etc
Nutrition Facts
Italiaanse Gehaktballen in verse tomatensaus met lauwwarme salade Caprese
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 1156.4 Calories from Fat 889
% Daily Value*
Fat 98.8g152%
Saturated Fat 34g213%
Cholesterol 286.7mg96%
Sodium 1634.4mg71%
Potassium 1647.3mg47%
Total Carbs 23.2g8%
Fiber 7.6g32%
Sugar 13.6g15%
Protein 46.9g94%
Vitamin A 3850.5IU77%
Vitamin C 58.4mg71%
Calcium 391.5mg39%
Iron 6mg33%
Net Carbs 15.6g
Total Carbs - sugaralcohol 23.2g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top