Italiaanse Gehaktballen in Verse Tomatensaus

Keto gehaktballen tomatensaus en Italiaanse groentenschotel
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Koolhydraatarme gehaktballen met Italiaanse kruiden in zelfgemaakte verse tomatensaus

Dit basisrecept is Keto Comfortfood met een hoofdletter!

Heerlijk sappige en malse gehaktballen in een kruidige verse tomatensaus.

Dit recept is een aanrader voor groot en klein.

Heel lekker met geroosterde groentefrietjes van bijvoorbeeld knolselder, koolraap, wortelpeterselie, etc.

Maar ook super lekker met de Lauwwarme Keto Salade Caprese.

Hiervoor staat het complete recept in een aparte post, Koolhydraatarme Italiaanse gehaktballen en salade caprese met een twist

Om het jullie zo makkelijk mogelijk te maken, zet ik de recepten die uit meerdere andere recepten samengesteld zijn, vaak in aparte posts.

Zo kan je ze makkelijk combineren met groenten of andere bijgerechten naar keuze en heb je voor elk apart de voedingswaarde.

Dit recept is er sowieso eentje die je vaker zal maken en het recept voor de gehaktballen kan je combineren met de saus die jij het liefste lust.

Probeer ze eens met de Keto Champignonroomsaus of met Keto tomatenroom saus.

Bovendien zijn deze balletjes ook lekker gewoon in de oven gebakken zonder tomatensaus of andere saus. Gewoon met de bouillon en eventueel met wat geraspte kaas over.

Smakelijk!




Italiaanse Keto gehaktballen in verse tomatensaus

Print recept Pin recept
Basis, hoofdgerecht
porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

  • 650 gram gemengd gehakt
  • 2 eidooiers
  • 60 gram mascarpone
  • 1 el huisgemaakte ketchup
  • 1 tlp mosterd
  • 1 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
  • flink wat peper van de molen
  • 1/2 tlp paprikapoeder
  • 1/2 tlp chipotle poeder (of gerookt paprikapoeder)
  • 1/8 tlp uipoeder (optioneel)
  • 1/8 tlp knoflookpoeder (optioneel)
  • 1/2 tlp tijm
  • 1/2 tlp oregano
  • 1/2 tlp basilicum
  • 1 tlp brushetta kruiden (of Italiaanse kruidenmengeling - Pit en Pit)
  • 1 el olijfolie
  • 2 el ghee
  • 100 ml rundsfond
  • 500 gram zelfgemaakte verse tomatensaus

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C
Maak de gehaktmengeling
  • Doe het gehakt met de mascarpone, mosterd, ketchup en kruiden in een ruime kom
  • Voeg de eidooiers toe en meng alles goed door mekaar
  • Rol er 8 gehaktballen van
  • Doe de ghee in een ovenschaal en leg er de gehaktballen in
  • Bak +/- 5 minuten en keer de ballen dan om. Bak nog eens +/- 5 min op 200°C
  • Draai ze terug om, giet er de bouillon bij en verlaag de temperatuur naar 180°C
  • Laat 10 minuten garen en giet er dan de tomatensaus en olijfolie over
  • Plaats terug in de oven en bak nog +/- 12 à 15 minuten verder
  • Klaar! Werk eventueel af met wat verse kruiden en serveer met groenten naar keuze!

Notities

Heerlijk met knolselderfrietjes, courgette frietjes of met de lauwwarme Salade Caprese (zie recept op de site)
Nutrition Facts
Italiaanse Keto gehaktballen in verse tomatensaus
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 722.8 Calories from Fat 533
% Daily Value*
Fat 59.2g91%
Saturated Fat 23.5g147%
Cholesterol 247.2mg82%
Sodium 1021.1mg44%
Potassium 1213.8mg35%
Total Carbs 14.4g5%
Fiber 4.2g18%
Sugar 8.5g9%
Protein 34.1g68%
Vitamin A 3093.6IU62%
Vitamin C 41.6mg50%
Calcium 100.3mg10%
Iron 4.7mg26%
Net Carbs 10.2g
Total Carbs - sugaralcohol 14.4g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top