Koolhydraatarme gehaktballen met Italiaanse kruiden in zelfgemaakte verse tomatensaus
Dit basisrecept is Keto Comfortfood met een hoofdletter!
Heerlijk sappige en malse gehaktballen in een kruidige verse tomatensaus.
Dit recept is een aanrader voor groot en klein.
Heel lekker met geroosterde groentefrietjes van bijvoorbeeld knolselder, koolraap, wortelpeterselie, etc.
Maar ook super lekker met de Lauwwarme Keto Salade Caprese.
Hiervoor staat het complete recept in een aparte post, Koolhydraatarme Italiaanse gehaktballen en salade caprese met een twist
Om het jullie zo makkelijk mogelijk te maken, zet ik de recepten die uit meerdere andere recepten samengesteld zijn, vaak in aparte posts.
Zo kan je ze makkelijk combineren met groenten of andere bijgerechten naar keuze en heb je voor elk apart de voedingswaarde.
Dit recept is er sowieso eentje die je vaker zal maken en het recept voor de gehaktballen kan je combineren met de saus die jij het liefste lust.
Probeer ze eens met de Keto Champignonroomsaus of met Keto tomatenroom saus.
Bovendien zijn deze balletjes ook lekker gewoon in de oven gebakken zonder tomatensaus of andere saus. Gewoon met de bouillon en eventueel met wat geraspte kaas over.
Smakelijk!
Italiaanse Keto gehaktballen in verse tomatensaus
Ingrediënten
- 650 gram gemengd gehakt
- 2 eidooiers
- 60 gram mascarpone
- 1 el huisgemaakte ketchup
- 1 tlp mosterd
- 1 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- flink wat peper van de molen
- 1/2 tlp paprikapoeder
- 1/2 tlp chipotle poeder (of gerookt paprikapoeder)
- 1/8 tlp uipoeder (optioneel)
- 1/8 tlp knoflookpoeder (optioneel)
- 1/2 tlp tijm
- 1/2 tlp oregano
- 1/2 tlp basilicum
- 1 tlp brushetta kruiden (of Italiaanse kruidenmengeling - Pit en Pit)
- 1 el olijfolie
- 2 el ghee
- 100 ml rundsfond
- 500 gram zelfgemaakte verse tomatensaus
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
Maak de gehaktmengeling
- Doe het gehakt met de mascarpone, mosterd, ketchup en kruiden in een ruime kom
- Voeg de eidooiers toe en meng alles goed door mekaar
- Rol er 8 gehaktballen van
- Doe de ghee in een ovenschaal en leg er de gehaktballen in
- Bak +/- 5 minuten en keer de ballen dan om. Bak nog eens +/- 5 min op 200°C
- Draai ze terug om, giet er de bouillon bij en verlaag de temperatuur naar 180°C
- Laat 10 minuten garen en giet er dan de tomatensaus en olijfolie over
- Plaats terug in de oven en bak nog +/- 12 à 15 minuten verder
- Klaar! Werk eventueel af met wat verse kruiden en serveer met groenten naar keuze!