Huisgemaakte Keto Ketchup

Huisgemaakte suikervrije keto ketchup
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Suikervrije tomatenketchup maak je in 1,2,3 gewoon zelf!

Doe alle ingrediënten samen, roer om en bewaar in glazen flesjes of weckpotten in de koelkast.

Ik maak deze ketchup met een deel appelciderazijn en een deel sap van eerder gefermenteerde groenten zoals komkommer, paprika’s, kimchi, …

Heb je dat niet, gebruik dan gewoon meer appelcider azijn. Belangrijk is wel dat je de troebele azijn hebt, die bevat zoals ze dat zeggen ‘the mother’ en is dus gefermenteerd.

Ik gebruik altijd Bragg’s Apple Cider vinegar. Die vind ik persoonlijk de beste, maar er zijn uiteraard nog andere merken.

Je laat deze ketchup best minimum één dag fermenteren op kamertemperatuur en bewaart hem dan verder in de koelkast.

Heb je direct nodig, geen probleem, haal wat opzij en laat de rest fermenteren.

Hoe langer hij staat, hoe meer de van nature aanwezige suikers verteerd worden door de goede bacteriën en hoe lager dus het koolhydraten gehalte wordt.

Hij wordt dan ook wat zuurder, maar dat is net zo lekker.

Dit recept is goed voor ongeveer 1 liter ketchup, wat zo’n 65 eetlepels/porties is.

Dit betekent 1 g totale KH per portie

Aangezien de ketchup gefermenteerd is, is hij ook super lang houdbaar in de koelkast. (Wel altijd een proper lepeltje gebruiken ;-))

Als je hem niet laat fermenteren, dan is hij ongeveer 1 maand houdbaar in de koelkast.

Je kan ook zelf curry ketchup maken mits je bijkomende kruiden toevoegt, maar voor curry ketchup heb ik een ook een heel lekker ander recept!




Huisgemaakte Keto ketchup

Print recept Pin recept
dressing, pesto, sauzen
porties 65 porties
Bereidingstijd 5 minuten
Rusttijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 5 minuten

Ingrediënten

  • 680 gram Passata (1 fles Biona passata fina)
  • 200 gram tomatenpuree (1 potje Biona tomatenpuree)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1/4 tlp kruidnagel (poeder)
  • 1 tlp All Spice peper (gemalen)
  • 1 tlp uipoeder
  • 1/2 tlp mosterdpoeder
  • 1 tlp zeezout (Keltisch zeezout)
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 60 ml appelciderazijn
  • 60 ml sap van gefermenteerde groente of seldersap of extra appelciderazijn
overige benodigdheden
  • glazen flesjes of weckpotten

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng goed door mekaar
  • Giet in de flesjes of doe doe in een weckpot
  • Laat minimum 1 dag staan op kamertemperatuur en bewaar nadien in de koelkast

Notities

1 serving (1 eetlepel) bevat 1 g totale KH
Dit recept is goed voor 1 liter ketchup en dus zo'n 65 porties
Nutrition Facts
Huisgemaakte Keto ketchup
Amount Per Serving (1 el)
Calories 6 Calories from Fat 9
% Daily Value*
Fat 1g2%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 14mg1%
Potassium 1mg0%
Total Carbs 1g0%
Fiber 1g4%
Sugar 1g1%
Protein 1g2%
Vitamin A 5IU0%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top