Huisgemaakte Keto Ketchup

Huisgemaakte suikervrije keto ketchup

Suikervrije tomatenketchup maak je in 1,2,3 gewoon zelf!

Doe alle ingrediƫnten samen, roer om en bewaar in glazen flesjes of weckpotten in de koelkast.

Ik maak deze ketchup met een deel appelciderazijn en een deel sap van eerder gefermenteerde groenten zoals komkommer, paprika’s, kimchi, …

Heb je dat niet, gebruik dan gewoon meer appelcider azijn. Belangrijk is wel dat je de troebele azijn hebt, die bevat zoals ze dat zeggen ’the mother’ en is dus gefermenteerd.

Ik gebruik altijd Bragg’s Apple Cider vinegar. Die vind ik persoonlijk de beste, maar er zijn uiteraard nog andere merken.

Je laat deze ketchup best minimum ƩƩn dag fermenteren op kamertemperatuur en bewaart hem dan verder in de koelkast.

Heb je direct nodig, geen probleem, haal wat opzij en laat de rest fermenteren.

Hoe langer hij staat, hoe meer de van nature aanwezige suikers verteerd worden door de goede bacteriƫn en hoe lager dus het koolhydraten gehalte wordt.

Hij wordt dan ook wat zuurder, maar dat is net zo lekker.

Dit recept is goed voor ongeveer 1 liter ketchup, wat zo’n 65 eetlepels/porties is.

Dit betekent 1 g totale KH per portie

Aangezien de ketchup gefermenteerd is, is hij ook super lang houdbaar in de koelkast. (Wel altijd een proper lepeltje gebruiken ;-))

Als je hem niet laat fermenteren, dan is hij ongeveer 1 maand houdbaar in de koelkast.

Je kan ook zelf curry ketchup maken mits je bijkomende kruiden toevoegt, maar voor curry ketchup heb ik een ook een heel lekker ander recept!




Huisgemaakte Keto ketchup

Suikervrije ketchup maak je gewoon zelf
Print recept Pin recept
dressing, pesto, sauzen
porties 65 porties
Bereidingstijd 5 minuten
Rusttijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 5 minuten

Ingrediƫnten

  • 680 gram Passata (1 fles Biona passata fina)
  • 200 gram tomatenpuree (1 potje Biona tomatenpuree)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1/4 tlp kruidnagel (poeder)
  • 1 tlp All Spice peper (gemalen)
  • 1 tlp uipoeder
  • 1/2 tlp mosterdpoeder
  • 1 tlp zeezout (Keltisch zeezout)
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 60 ml appelciderazijn
  • 60 ml sap van gefermenteerde groente of seldersap of extra appelciderazijn
overige benodigdheden
  • glazen flesjes of weckpotten

Bereiding

  • Doe alle ingrediĆ«nten in een grote kom en meng goed door mekaar
  • Giet in de flesjes of doe doe in een weckpot
  • Laat minimum 1 dag staan op kamertemperatuur en bewaar nadien in de koelkast

Notities

1 serving (1 eetlepel) bevat 1 g totale KH
Dit recept is goed voor 1 liter ketchup en dus zo'n 65 porties
Nutrition Facts
Huisgemaakte Keto ketchup
Amount Per Serving (1 el)
Calories 6 Calories from Fat 9
% Daily Value*
Fat 1g2%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 14mg1%
Potassium 1mg0%
Total Carbs 1g0%
Fiber 1g4%
Sugar 1g1%
Protein 1g2%
Vitamin A 5IU0%
Total Carbs - sugaralcohol 1g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (ā€˜de inhoudā€), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiĆ«ren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar boven