Heerlijke huisgemaakte Tzatziki!
Dit doet me wegdromen naar het zonnige Griekenland.
Een echte traditionele Tzatziki, maar dan uiteraard zonder suiker, zonder bindmiddelen, zonder smaakstoffen en zonder bewaarmiddelen.
Enkel pure ingrediënten te bespeuren in dit recept.
De Tzatziki die je in de winkel koopt is een afkooksel van de echte Tzatziki en zit bovendien vol met ongewenste toevoegingen.
Ik eet graag Tzatziki als dip met wat frisse groentjes, of met de Keto broodstengels.
Maar het is ook oh zo heerlijk als dressing bij een Grieks slaatje met Feta en olijven of gedrizzeld over geroosterde pompoen. Yummy!
Ik vind dit zo lekker, dat ik hem zelfs verwerkte in het recept voor de (de naam zegt het zelf) Tzatziki gehaktballen met geroosterde pompoen en sperzieboontjes.
Als je dus de volgende keer zin hebt in Tzatziki, dan maak je hem toch gewoon zelf. 😉
Homemade Keto Tzatziki
Ingrediënten
- 200 ml Griekse yoghurt (10% vet - eventueel Griekse geitenyoghurt)
- 50 ml Zure room (eventueel geitenroom)
- 1/4 komkommer
- 2 el appelciderazijn (of witte wijnazijn of kokosazijn)
- 2 el verse dille
- 1 tlp verse oregano (of munt)
- 1 tlp bieslook
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- zout en zwarte peper van de molen (naar smaak)
Bereiding
- Schil de komkommer, snijd in de lengte in 2 en verwijder de zaden
- Rasp grof en laat even uitlekken op keukenpapier
- Meng ondertussen de Griekse yoghurt met de zure room
- Hak de verse kruiden fijn en voeg toe
- Pel de knoflook en rasp heel fijn (of gebruik een lookpers) bij het yoghurtmengsel
- Doe de geraspte komkommer in een propere theedoek en wring het resterende vocht er zoveel mogelijk uit
- Voeg bij het yoghurtmengsel en kruid eventueel extra bij met peper en zout
- Voeg olijfolie toe en roer alles nog eens goed omBewaar in de koelkast