Deze heerlijke keto frietjes zijn een perfect bijgerecht voor zowel kip, vlees als vis.
Ze zijn ook een leuk aperitiefhapje en je kan ze op voorhand maken.
Pompoen, asperges, paprika, courgette, aubergine, … kies maar uit of maak een mix!
Heerlijk om te dippen in een lekkere huisgemaakte mayonaise of aioli.
Ideaal voor als je bezoek krijgt dus of als gezond alternatief voor de kids en jezelf natuurlijk! Iedereen zal er van smullen.
Bak ze halfgaar op een bakplaat in de oven en wanneer het etenstijd is, wentel je ze in de geraspte kaas en bak je ze af in de oven.
Als de kaas gesmolten is, even een minuutje onder de grill en klaar!
Belangrijk is om een harde kaas te kiezen, zoals parmezaan of een echt oude kaas, omdat deze lekker krokant bakt in de oven.
Keto groentenfrietjes met kaaskorst
Ingrediënten
- 1 medium aubergine
- 1 medium courgette
- 1 rode paprika
- 1/2 pompoen
- 12 mini asperges
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels ossewit (of andere vetstof of extra olijfolie)
- 150 gram Parmezaan (geraspt)
- zout, peper, paprika of andere kruiden naar keuze
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Was en snijd de groenten, behalve de asperges, in frietjes.
- Kruid met peper en zout en eventueel wat paprika of andere kruiden naar keuze.
- Smelt ossewit en meng met olijfolie.
- Wentel de groentenfrietjes in de vetstof en bak ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat in de oven tot ze halfgaar zijn.
- Haal uit de oven en laat even afkoelen alvorens je ze door de geraspte kaas haalt.
- Plaats terug in de oven tot de kaas goed gesmolten is en de groentjes beetgaar zijn.
- Zet de ovengrill aan en schuif de bakplaat eronder. Bak tot de kaas goudbruin gekleurd is. +/- 2 à 3 minuten
- Haal uit de oven en laat iets afkoelen. De kaaskorst wordt harder en krokant van zodra het geheel een beetje afkoelt.