Vrienden of familie op bezoek? Deze ontbeende met gehakt gevulde kip is het perfecte Keto proof recept voor je gasten.
Je haalt er makkelijk 8 porties uit en als je oven ruim genoeg is kan je er 2 tegelijk maken of je maakt ze op voorhand en warmt ze een twintigtal minuten op in een voorverwarmde oven.
Dan nog 5 minuten onder de grill voor dat krokante korstje en je gasten zullen versteld staan.
Je kan de kip aan tafel aansnijden voor die extra WOW reactie.
Serveer met de groentenfrietjes met kaaskorst of een ander bijgerecht naar keuze.
Vergeet de huisgemaakte mayonaise en aioli niet of een lekkere currymayonaise kan ook.
Moeilijk? Helemaal niet! Maar hoe begin je hieraan?
Eerst en vooral, kies voor kwaliteit en koop je kip bij een vertrouwde slager of poulier.
Vraag of zij de kip voor jou ontbenen. Je kan het natuurlijk allemaal zelf doen, er staan genoeg instructiefilmpjes op You Tube.
Ik heb het al gedaan, maar het neemt wat tijd in beslag en je hebt goede messen nodig. Voor je slager of poulier duurt dit slechts een paar minuten, dus maak het jezelf niet te moeilijk.
Stap 1 : maak de vulling
Stap 2 : leg de kip met velkant naar beneden en plaats er de gehaktbal op
Stap 3 : vouw de kip dicht, bind op met keukentouw, wrijf in met de kruiden en bak in de oven.
Stap 4 : haal uit de oven, laat 10 min rusten, knip het touw los en snijd in spieën, zoals een taart.
Hieronder vind je het volledige recept met de bereidingsstappen.
Smakelijk!
Gevulde ontbeende kip
Ingrediënten
Voor de vulling
- 1200 gram gehakt
- 2 eierdooiers
- 50 ml volle room
- 1 tlp zout
- 1 tlp gemengde peper
- 1 tlp nootmuskaat
- 1 tlp uipoeder
- 1 tlp oregano
- 1 tlp paprikapoeder
Voor de kip
- 1 grote kip (volledig ontbeend)
- 1 tlp zeezout
- 1 tlp peper
- 1 tlp gerookt paprikapoeder
- 1 tlp currypoeder
- keukentouw
Voor de bereiding
- 50 gram ghee (of eendenvet)
- 250 ml kippenbouillon
Bereiding
- Verwarm de oven op 200°C
Maak de vulling
- Doe het gehakt in een kom en voeg de kruiden, de eidooiers en de room toe.
- Meng goed en maak er bal van.
De kip opvullen en opbinden
- Leg de ontbeende kip met velkant naar beneden en leg de gehaktbal in het midden.
- Plooi de kip over het gehakt en draai om.
- Snijd een lang stuk van het keukentouw en schuif het midden onder de gevulde kip.
- Bind samen in de helft, dan in een vierde en dan in een achtste. (zie voorbereidingsfoto's)
- Kruid rondom en plaats in een ingevette ovenschotel.
- Leg er kleine beetjes ghee bovenop en schuif in de voorverwarmde oven.
- Overgiet na +/- 20 minuten met de helft van de bouillon en draai de oven op 180°C
- Bak gedurende ongeveer 60 à 70 minuten verder tot de kip en de vulling helemaal gaar zijn. ! Na 30 minuten met de rest van de bouillon overgieten
- Haal uit de oven en laat afgedekt ongeveer 10 minuten rusten.
- Knip het touw open en snijd de kip in 8 spieën.Serveer met groentenfrietjes, bloemkoolrijst of een lekkere salade.Smakelijk!