Koolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij!
Een topper bij de kids!
Dit totale recept is voorbehouden voor de onderhoudsfase, maar kan mits enkele kleine aanpassingen ook in de gewichtsverlies fase.
Afhankelijk van je doel kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld het Keto Hamburger broodje of Keto Pistolet weg te laten of te vervangen door 2 Oopsies.
Een andere mogelijkheid is de frietjes van peterseliewortel weg te laten of te vervangen door bijvoorbeeld frietjes van pompoen of koolrabi.
Of je eet er geen koolsla bij.
Volledig recept : Totale KH per persoon 30 g, vezels 10 g
De broodjes : Totale KH per broodje 7 g, vezels 5 g
of vervang door 2 oopsies : Totale KH 2 g
De frietjes van wortelpeterselie : Totale KH per portie 9.3 gam, vezels 2.4 g
of vervang door koolrabi frietjes : Totale KH per portie 6.2g , vezels 3.6 g
of laat weg
De koolsla : Totale KH per portie 8 g, vezels 2g
neem een halve portie Totale KH 4 g, vezels 1g
Totaal KH per persoon komt dan op 18 g, vezels 7.2 g
Zo zie je maar dat je eigenlijk elk recept kan aanpassen naar je eigen macro’s.
De ultieme Keto burger met koolsla en groentenfrietjes
Ingrediënten
Voor de koolsla
- 200 gram witte kool (geraspt)
- 200 gram rode kool (geraspt)
- 1 wortel (geraspt)
- 1 tlp kokosazijn (of appelciderazijn)
- 1 tbsp mayonaise, zelfgemaakt of zeker suikervrij
- 1/2 tlp zeezout
- peper van de molen
Voor de hamburgers
- 4 Woeste burgers (of andere)
- 4 slices gerookt spek
- 4 slices emmentaler kaas (of naar keuze)
- 1/2 ui (in ringen)
- 1 tomaat (in schijven)
- 1 augurk (in schijfjes)
- 200 gram gemengde sla
- radijs of daïkon kiemen (optioneel)
- 2 tbsp ossewit (of ghee)
- 2 tbsp ketchup, suikervrij of zelfgemaakte
- 1 tbsp mosterd
- 2 tbsp mayonaise, zelfgemaakt of zeker suikervrij
- 1/2 tsp gerookte paprika (of chipotle of gewone paprika)
- 4 Keto Pistolet (of zachte burgerbroodjes)
Voor de frietjes van wortelpeterselie
- 400 gram wortelpeterselie (in frietjes)
- 2 tbsp ossewit (of ghee)
- 1/2 tsp zeezout
- peper van de molen
Bereiding
Maak de koolsla
- Rasp de groenten, besprenkel met de azijn.
- Voeg zout, peper en mayonaise toe en roer om
- Dek af en zet in de koelkast
Voor de frietjes
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Doe het ossewit op de plaat en schuif in de oven
- Schil de wortelpeterselie en snijd in frietjes
- Haal de bakplaat uit de oven, leg de frietjes in het gesmolten ossewit en kruid met peper en zout
- Roer ze even om en bak ze in de oven in +/- 35 min goudbruinOndertussen maak de je hamburgers
De hamburgers
- Smelt het ossewit in de pan en bak de hamburgers langs beide zijde kort aan op hoog vuur
- Voeg de in ringen gesneden ui toe en laat even kleuren.
- Blus met de bouillon, zet het vuur lager en zet een deksel op de pan
- Bekleed een tweede bakplaat met bakpapier en leg de sneetjes spek eropSchuif mee in de oven
- Snijd ondertussen de tomaten en de augurk in schijfjes, was de sla en spoel de kiemen kort onder stromend water
- Meng de ketchup met de mosterd en de mayonaise en kruid bij met gerookte paprika voor een lekkere hamburgersaus
- Haal de bakplaat met spek uit de oven
- Haal de hamburgers uit de pan, leg ze op de bakplaat
- Leg 2 sneetjes spek op elke hamburger en leg een sneetje kaas bovenop
- Haal de frietjes uit de oven, zet de oven op grill en schuif de hamburgers een 3 tal minuten onder de grill
Stel alles samen
- Snijd de broodjes in twee en dip elke helft in de jus van de pan waarin je de hamburgers gebakken hebt
- Leg er wat ui bovenop, gevolgd door de hamburger met spek en kaas, een sneetje tomaat en enkele schijfjes augurk
- Doe er een dikke lepel hamburgersaus op, een beetje daïkon of radijskiemen als je die gebruikt en wat sla
- Zet er de andere helft van het keto broodje op en steek een er een grote prikker in
- Serveer met de koolsla, de frietjes van wortelpeterselie en wat extra mayonaise