Dit koolhydraatarm gerechtje kan je zowel als ontbijt, als lunch of hoofdschotel eten.
Het smaakt altijd, vult goed, is eenvoudig en super snel klaar.
Een basisrecept dat je kan aanpassen naar je eigen smaak.
Vervang de courgette eens door asperges, of het spek door gerookte ham.
Liever geen geitenkaas? Probeer het met Parmezaan of andere kaas naar keuze.
Variatie mogelijkheden in overvloed.
Courgette Ricotta Frittata
Print recept Pin recept diner, lunch, ontbijt
porties 6 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Ingrediënten
- 8 large eieren
- 1 medium courgette
- 1 kleine sjalot
- 200 gram baconreepjes
- 120 gram ricotta
- 1/2 tlp zout
- 1/4 tlp peper
- 1 tlp oregano
- 1 tlp tijm
- 1 tbsp ghee
- 1 teentje garlic
- 100 gram geraspte geitenkaas
Bereiding
- Verwarm de oven op 170°C.
- Snijd de courgette in schijfjes, bestrooi met zout en zet opzij.
- Mix de ricotta tot een gladde massa.
- Klop de eieren los en voeg de kruiden toe.
- Doe de eieren en de helft van de geraspte kaas bij de ricotta en meng goed.
- Spoel de courgette schijfjes af en leg ze tussen keukenpapier of een keukendoek en duw zoveel mogelijk het vocht eruit.
- Giet een deel van het eiermengsel in de taartvorm en verdeel de courgetteschijfjes en de baconreepjes over.
- Overgiet met de rest van het mengsel.
- Strooi er de resterende geraspte kaas over en zet in de oven gedurende +/- 20 à 25 minuten.
Nutrition Facts
Courgette Ricotta Frittata
Amount Per Serving (1 stuk)
Calories 386
Calories from Fat 279
% Daily Value*
Fat 31g48%
Saturated Fat 14g88%
Cholesterol 319mg106%
Sodium 379mg16%
Potassium 276mg8%
Total Carbs 3g1%
Sugar 1g1%
Protein 21g42%
Vitamin A 575IU12%
Vitamin C 5.9mg7%
Calcium 95mg10%
Iron 1.9mg11%
Net Carbs 3g
Total Carbs - sugaralcohol 3g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!