Je kan dit brood bij kamertemperatuur ongeveer 3 dagen bewaren. In de koelkast gerust een week, maar je kan het natuurlijk ook (gedeeltelijk) invriezen. Pak het brood in met vetvrij papier en bewaar in een afgesloten doos in de koelkast of in een vrieszakje in de diepvries.
Amandelbrood
Low-carb / graanvrij / glutenvrij amandelboter brood
Print recept
Pin recept
bakken, brood, ontbijt
porties 12 sneetjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Ingrediënten
- 180 gram amandelboter (amandelpasta)
- 6 eieren
- 60 ml kokosolie (gesmolten)
- 1 el appelciderazijn (ACV)
- 1 tlp wijnsteenpoeder (cream of tartar)
- 1/2 tlp baksoda
- 4 el kokosmeel
- 50 gram gemalen blond lijnzaad
- 1/2 tlp zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C en vet een bakvorm in met een beetje kokosolie
- Smelt de kokosolie en roer er de amandelpasta in los
- Laat even staan en klop ondertussen de eieren los met de appelazijn.
- Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed.
- Voeg de droge ingrediënten bij de natte en meng stevig door elkaar.
- Giet in de ingevette bakvorm en bak gedurende +/- 40 minuten in de oven.
- Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen in de vorm.
- Verwijder het brood uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
Nutrition Facts
Amandelbrood
Amount Per Serving (1 sneetje)
Calories 207
Calories from Fat 153
% Daily Value*
Fat 17g26%
Saturated Fat 6g38%
Cholesterol 81mg27%
Sodium 182mg8%
Potassium 71mg2%
Total Carbs 6g2%
Fiber 4g17%
Protein 8g16%
Vitamin A 120IU2%
Calcium 12mg1%
Iron 0.4mg2%
Net Carbs 2g
Total Carbs - sugaralcohol 6g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!