Starten met Keto – PUUR en SIMPEL

keto starten met focus op echt en puur eten

Eenvoudig starten met Keto doe je zo

Eerst en vooral is het belangrijk dat je de nodige informatie hebt opgezocht en niet zomaar met Keto start omdat je foto’s gezien hebt van mensen die op korte tijd enorm veel gewicht hebben verloren met Keto. Keto is veel meer dan dat!
lees er hier meer over

Realiseer je dat iedereen anders is en dus ook jij!

Je kan het Keto dieet op verschillende manieren doen en het is niet omdat die bepaalde manier werkt voor je vriend, broer of zus, dat die ook werkt voor jou.

Jij bent uniek en je lichaam is uniek.

Als je de dag dat je start met Keto nog moet gaan uitvissen wat je wel en niet kan eten, dan start je niet op de goede manier.

Vaak zie ik ook dat mensen het zichzelf zo moeilijk maken door van meet af aan allerhande ‘specialere’ Keto recepten te proberen en hierdoor onnodig veel zaken, vaak zelfs niet Keto, gaan aankopen om dit allemaal te maken.

Dit is echter helemaal niet nodig en zeker wanneer je pas start is het eigenlijk helemaal uit den boze.

Je spendeert dan uren in de keuken en als iets dan niet uitdraait zoals je verwacht, of als het zoveel van je tijd opslorpt dat je amper nog tijd hebben voor je sociaal leven, dan schuilt het gevaar dat je ontmoedigd raakt en opgeeft nog voor je er goed en wel aan begonnen bent.

EAT REAL FOOD

Focus in de eerste plaats op ECHT PUUR VOEDSEL.

Dat is voedsel dat geen ingrediëntenlijst of voedingslabel heeft. meer over voedingslabels

Lees en informeer je eerst goed over de Ketogene levensstijl. Je vindt op de site heel veel basisinformatie of lees de Startgids, en ga dan pas aan de slag.

Deze startgids kan je gratis lezen als je lid wordt van de Workshop groep op facebook.

Ketocoachingbelgium Keto startgids

Download gratis de handige Keto voedingslijsten met kleurcode  in het artikel Keto Food – wat kan ik eten

Er staat ook een handige algemene voorraadlijst op de blog.

Op de receptenpagina en gewoon op internet vind je talloze keto en low-carb recepten.

Sommige zijn heel eenvoudig, andere zijn wat moeilijker of je hebt er mogelijks ingrediënten voor nodig waar je nog nooit van gehoord hebt.

START MET DE BASIS

Dat doe je door alles wat op de rode lijst staat te schrappen en eventuele voorraad van deze producten uit je kasten te verwijderen.

Kook met verse producten en vervang aardappelen door andere groenten van de groene of blauwe lijst. Deze zijn veel lager in koolhydraten.

KEEP IT SIMPLE

Start met eenvoudige recepten zoals deze:

Vermijd producten met ‘LOW-CARB‘ labels:


Zoals Atkins bar en andere koolhydraatarme repen, brood of koekjes.

Koop geen fake pasta of noodles.  Ze kosten vaak meer geld, smaken nergens naar en leveren geen toegevoegde waarde.

Koop liever een spiraalsnijder en maak sliertjes van groenten zoals courgette. Dat noemt in Keto taal ‘courgetti‘. Je koopt zo’n spiraalsnijder voor nog geen 10€.

Courgetti spiraalsnijder

Rasp eens een bloemkool en maak er bloemkoolrijst of bloemkoolrisotto mee. Het basisrecept voor bloemkoolrijst vind je hier

Zelfs als je dat niet ziet zitten, kan je tegenwoordig in de meeste supermarkten courgetti of zelfs ‘voorgerijstebloemkool kopen. Hetzij bij de verse groenten of in de vriesafdeling.

Probeer eens spaghetti pompoen. Een ras van pompoenen waarvan het vruchtvlees bestaat uit kleine sliertjes.

Of maak eens groentenfrietjes. Bijvoorbeeld deze Keto groenten frietjes met kaaskorst

Probeer ook onderstaande receptjes eens uit:

AANDACHT VOOR GEZONDE VETTEN

Een ketodieet is arm aan koolhydraten, bevat voldoende proteïne en is rijk aan vetten.

Aangezien vetten dus een groot deel gaan uitmaken van je voedselinname, kan je dus maar beter kiezen voor gezonde vetten. lees er meer over

Gooi die plastieken boter (margarine) en geraffineerde zadenolie de deur uit. lees er meer over in Het Gevaar van Geraffinneerde olie

Koop ECHTE roomboter en vraag je slager om reuzel of ossewit.

Avocado olie, olijfolie en kokosolie zijn de gezondste plantaardige oliën die je kan gebruiken.

In de startfase van je Keto dieet, eet je best meer vetten om de transitiefase van suikerverbrander naar vetverbrander te vergemakkelijken.

Eens je aan het dieet gewend bent, en in het geval dat je gewicht wil verliezen, haal je je vetten beter uit de voeding zelf en voeg je minder vetten toe.

Het is immers de bedoeling om lichaamsvet te verbranden voor energie en als je teveel vet aan je voeding toevoegt, hoeft je lichaam nooit zijn reserves aan te spreken.

Zorg er echter wel voor dat je voldoende eet! Het Keto dieet is geen crashdieet. lees er hier meer over

In het artikel over Gezonde vetten vind je een handige lijst met met de samenstelling van deze vetten, hun smaakprofiel en waarvoor je ze best kan gebruiken.

FOCUS OP WAT WEL KAN

Pin je niet vast op wat je niet kan eten, maar focus op wat je allemaal wel kan eten. En dat is veel, heel veel …

Keto hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, je moet het doen zoals het werkt voor jou en op een manier die past in jouw leef- en werksituatie.

Ready? Set? Keto!!!

Ga je voluit voor keto, download de lijsten, ga ermee aan de slag en onthoud de 3 belangrijkste punten van het keto dieet:

# 1 : track je koolhydraten

Ze zitten in veel meer dan je denkt.

# 2 : houd je eiwitinname gemiddeld en spreid dit over je maaltijden

Minimum 25 à 30 g proteïne per maaltijd.

# 3 : vul aan met gezonde vetten tot verzadiging

Na verloop van tijd, als je meer bekend bent met het dieet en je hebt er de tijd voor, kan je hier en daar eens experimenteren met Keto pizza, wraps, Hot Pockets of zelfs een heuse Keto frangipan taart of Keto Tiramisu cake.

Maar ik raad je dus ten zeerste aan om dit niet van begin af aan te doen en jezelf eerst de kans en de tijd te geven om te leren en te groeien in je nieuwe Ketogene levensstijl.

Lukt het niet of denk je dat toch wat hulp en begeleiding kan gebruiken, of krijg je niet het gewenste resultaat, dan help ik je als gecertificeerde coach graag verder.

Bekijk de mogelijkheden bij het coaching aanbod en neem contact met me op!

Wil je graag weten welke producten, leveranciers en merken ik zelf gebruik en welke ik aanbeveel? Check dan Coach Sofie’s Keto Keuken voorraadlijst.

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Email
WhatsApp
Twitter
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente berichten

Like onze pagina

Nieuwsbrief

Scroll naar boven