Waarom beweging en sport belangrijk zijn.

Sport jij om af te vallen?

Sorry, maar sporten om gewicht te verliezen werkt niet!

Je mag dan al eens ‘afzien’ van een training en de dag nadien met spierpijn uit bed kruipen, maar het idee dat je van sporten gewicht verliest klopt niet.

Sport en beweging zijn gezond, geen twijfel aan, maar …

You can't outrun a bad diet!

Wie gelooft dat een calorie een calorie is, is eraan voor de moeite.

Dat betekent dat gelijk wat je eet, als je maar meer calorieën verbrandt dan je naar binnenkrijgt, je gewicht zou moeten verliezen. Maar zo werkt het nu eenmaal niet en gewichtsverlies mag ook niet de drijfveer zijn van sport, want al gauw gaan we daarin ook overdrijven.

Je gaat dan meer en meer sporten en minder en minder eten, en uiteindelijk past je lichaam zich aan en gaat het minder calorieën verbruiken.

Je raakt steeds meer vermoeid en uiteindelijk heb je geen zin meer of geen kracht meer om te sporten.

Sport en beweging moet vooral leuk zijn en geen verplichting.

Verplichting mondt al gauw uit in sleur en als dan ook de weegschaal niet beweegt, raken velen de moed kwijt.

Sporten (alleen) is niet bevorderlijk voor gewichtsverlies, het is bevorderlijk voor gewichtsstabiliteit. lees meer in ‘Waarom worden we dik?’  

De reden waarom sporten en bewegen goed is voor ons lichaam, is omdat het een positieve invloed heeft op onze gezondheid, op ons uithoudingsvermogen, …  en op onze spieren.

Sport en beweging zorgt voor meer spieren en spieren wegen nu eenmaal meer dan vet.

Zo kunnen 2 personen met hetzelfde gewicht en dezelfde lengte er totaal anders uitzien en een totaal andere kledingmaat hebben.

Het gaat dus niet om gewichtsverlies, het gaat om vetverlies!

Sport in combinatie met de juiste voeding zorgt ervoor dat je vet gaat verbranden in plaats van suiker, dat je cm’s verliest, je buikvet vermindert en spieren opbouwt. Allemaal zaken die onze stofwisseling en dus onze gezondheid ten goede komen. Maar er is meer!

Waarom beweging en sport zo belangrijk is voor onze gezondheid.

Beweging sport ouder worden

Veel mensen hebben een zittend beroep, maar ook diegenen die een hele dag rechtstaan hebben baat bij meer beweging.

Wie voldoende beweegt zorgt niet alleen voor een betere algehele conditie, je verbetert je geheugen, krijgt meer zelfvertrouwen, leert doelen stellen en je voelt je ook beter na een flinke wandeling in de frisse lucht of een workout in de gym.

Onderzoek toont niet alleen aan dat regelmatig sporten het risico op hartziekten verkleint, het vermindert ook het risico op dementie en het zorgt voor een boost van ons immuunsysteem.

Uit een studie, gepubliceerd in 2012, blijkt dat mensen die regelmatig bewegen ook langer leven. Meer dan 650.000 mensen werden bestudeerd.

Het onderzoek toonde aan dat wie gemiddeld 150 minuten per week gematigde oefeningen doet, dat is zo’n 30 minuten per dag gedurende 5 dagen per week, zijn levensverwachting met 3,4 jaar doet stijgen.

Je hoeft zeker niet te sporten tot je erbij neervalt, maar beweeg!

Zelfs 10 minuten per dag kan je een extra 1,8 jaar opleveren.

En aangezien sport ook zorgt voor meer spieren, soepelheid en een betere mobiliteit, kan je dus onder betere conditie van die extra jaren genieten!

Pak dus je levensstijl aan en je pakt je gezondheid aan!

Als levensstijlcoach help ik je graag op weg met een voedings- en bewegingsplan op jouw maat.

bronnen en studies

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Email
WhatsApp
Twitter
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente berichten

Like onze pagina

Nieuwsbrief

Scroll naar boven