Inca’cao chocolade review

Incacao 100 procent pure origine chocolade

Inca'cao pure 100% chocolade

100 procent pure origine suikervrij chocolade tasting en review.

Deze ware delicatesse gebracht door chef Vincent Bulteel is een schot in de roos voor de liefhebbers van pure chocolade.

Gastronomische chocolaterie

Zo staat het op de site omschreven, en dat is het ook.

Ik had al eerder contact met de mensen van Inca’cao omdat deze chocolades al een jaar geleden aangekondigd werden en ik als echte liefhebber van pure 100% chocolade heel benieuwd was naar het eindproduct.

Het heeft wat langer geduurd, omdat Chef Vincent niet zomaar iets ‘op de markt’ brengt.

Hij gaat en staat voor echte, hoogkwalitatieve, niet alledaagse producten en stopt niet voor hij zijn doel bereikt heeft.

Zijn vakmanschap en passie voor chocolade, dat proef je ook duidelijk in deze nieuwe ‘Bean to Bar‘ chocolades.

Omdat dit een review voor de chocolade bar zelf is en geen pleidooi voor chocolade moet worden, raad ik de geïnteresseerden aan om zeker een kijkje te nemen op de website van Inca’cao en zelf het verhaal, de missie en de producten van Inca’cao en Chef Vincent te ontdekken.

Maar nu over de nieuwkomer van Inca’cao.

De Chocolade lijnen

Er zijn 3 verschillende lijnen, nl.
  1. Origine Pure 100% pure chocolade
  2. Origins Dark
  3. Origin Vanille

Elke lijn heeft 7 verschillende origines en dus 7 verschillende smaken.

Zoals ze bij Inca’cao ook weten en zoals hierboven reeds vermeld, ben ik liefhebber van 100% pure ongezoete chocolade.

Er is namelijk een groot verschil in wat mensen verstaan onder pure chocolade.

De pure chocolade in de winkelrekken, die meestal gewoon op donkere chocolade duidt, maar toch gezoet is en soms (vaak) ook ongewenste additieven bevat en de echte 100% pure chocolade.

Hier wordt de smaak dus niet bepaald door zoetstoffen en toevoegingen, maar wel door de boon, de manier waarop ze geroosterd en bewerkt wordt met als eindresultaat wat de meeste mensen gewoon kennen als ‘chocolade‘.

Dus niet alleen de boon, maar ook het bewerkingsproces is van zo’n groot belang voor het resultaat en de smaak van het eindproduct.

In dit geval de chocolade bar.

Chef Vincent stuurde mij de 7 Origine Pure 100% chocolades om te proeven.

Zoals omschreven op de website van Inca’cao :

‘Een assortiment bestaande uit wereldwijd geselecteerde cacaobonen op basis van hun specifieke kwaliteiten met aandacht voor het welzijn van cacaoboeren.’

Cacaobonen van:
  • Colombia
  • Ecuador
  • Madagascar
  • Peru
  • Tanzania
  • Togo
  • Venezuela
Over geuren en kleuren, maar ook over smaken, valt niet te discussiëren.

Zelf heb ik al verschillende 100% chocolades geproefd en ik kom steeds opnieuw uit bij de ‘Peru‘.

Benieuwd of dit bij deze ook zou zijn?

Binnen ons gezin zijn we met 2 pure chocolade liefhebbers en om te vermijden dat ik bevooroordeeld voor de ‘Peru‘ zou kiezen, deden we een kleine ‘blind tasting‘.

De chocolade bar - textuur en mondgevoel

Incacao chocolade tasting review

Zoals op de foto hierboven te zien, is deze chocolade bar niet verdeeld in partjes of porties.

Het is een iets wat dun chocolade tablet uit één stuk met een mooie print in een supermooie, stijlvolle en duurzame verpakking.

Iedere bar zit in een mooi doosjes en heeft een eigen ‘passport‘.

Geen dik stuk chocolade dus, maar wel een smaakvolle bar met de perfecte dikte voor een zalig, wegsmeltende chocolade, mondgevoel.

Dus voor uitvoering van zowel de chocolade bar als de verpakking, krijgen ze bij Inca’cao alvast een dikke 10!

De chocolade bar - smaak en voorkeur

Het werd dus een ‘blind tasting‘.

Niet dat we een blinddoek ophadden, maar onze huisgenoten hebben de chocolades op kleine schaaltjes verdeeld en enkel zij wisten welke waar lag.

Ik was ervan overtuigd dat ik er de Peru zou uithalen en dat ik die het lekkerst zou vinden, maar was dat wel zo?

Uiteindelijk bleek van wel, en dat had ik wel gedacht, maar toch met enige twijfel moet ik zeggen.

Meer verbaasd was ik toen bleek dat ik die niet als mijn nummer 1 had aangewezen.

Uiteraard moet je bij deze delicatesse, net zoals bij veel andere zaken, ook rekening houden met de combinatie.

Chocolade gaat anders smaken als je hem proeft bij een kop koffie tegenover bij een glas wijn.

In dit geval was het dus gewoon met water tussendoor om de smaak niet beïnvloeden.

Hieronder beide resultaten telkens te beginnen met onze persoonlijke nummer 1 :

Coach Sofie’s persoonlijke voorkeur
  1. Venezuela
  2. Peru
  3. Colombia
  4. Equador
  5. Tanzania
  6. Togo
  7. Madagascar

Tot mijn grote verbazing, staat de Peru dus op nummer 2.
Colombia en Equador zouden eigenlijk wel een gedeelde derde plaats mogen hebben.

Tanzania en Togo vind ik meer floraal, fruitig/kruidig en zijn minder mijn ding.

Wat mij dan weer niet verbaasde is de Madagascar.
Die vind ik gewoon echt niet lekker, van geen enkele producent of brand en dus ook deze niet.

De Venezuela daarentegen, is mijn absolute favoriet.
Gevolgd door de Peru uiteraard. 🙂

Gezinslid persoonlijke voorkeur
  1. Togo
  2. Madagascar
  3. Venezuela
  4. Colombia
  5. Equador
  6. Tanzania
  7. Peru

Zoals ook hier opnieuw duidelijk wordt, verschillen niet alleen geuren en kleuren, maar ook smaken.

Hij vond de Peru het minst en de Togo en Madagascar gaf hij de hoogste score.

De Venezuela kwam toch op een derde plaats, wat mij doet denken dat deze lekkere chocolade bij de meeste mensen in de smaak zal vallen.

Ook Colombia en Equador zitten zo eerder in het ‘gemiddelde’ smaakpatroon volgens mij.

En misschien hoort de Tanzania daar ook bij.

Kortom, je ziet duidelijk waar de smaakvoorkeur ligt bij de ene tegenover de andere.

De Peru en Madagascar zijn mijn inziens de twee uitersten, terwijl de anderen er ergens tussenin liggen.

Ik zou zeggen, als je een chocoladeliefhebber bent, oordeel vooral zelf. 🙂

Bestellen kan via de website van Inca’cao, waar je ook uitgebreide informatie vindt over de chocolade producten, het ontstaan, de geschiedenis en het verhaal van Chef Vincent Bulteel.

Ik ben ook benieuwd naar jullie voorkeur, dus als je deze (h)eerlijke chocolade zelf geproefd hebt, deel dan je ervaring en voorkeur in de Keto Coaching Facebook Groep en social media.

Geniet ervan!

PS: uiteraard staat deze heerlijke chocolade voortaan ook op Keto Coach Sofie’s keto keuken voorraadlijst, waar je nog veel meer interessante en lekkere ketoproof producten en producenten op terugvindt.

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Email
WhatsApp
Twitter
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Recente berichten

Scroll naar boven