GKI – De Glucose Ketonen Index

GKI glucose ketonen index

Het niveau van ‘Ketose’ waarin je zit, kan je makkelijk bepalen aan de hand van de GKI oftewel de Glucose – Ketonen Index.

Dit kan je heel eenvoudig zelf berekenen met de volgende formule :

GKI

 [ GLUCOSE (mg/dL) ÷ 18 ] ÷ KETONEN (mmol/L)

Maar wat betekent dit cijfer dan?

Het geeft zoals gezegd aan in welk niveau je zit en het niveau is afhankelijk van het doel.

Waarom dit cijfer zo belangrijk is, lees je in Ketonen Meten

Onderstaande tabel geeft de waarden, het niveau en de toepassing weer.

KETO GKI - glucose ketone index

Ik schreef al eerder over de verschillende toestellen op de markt en deed ondertussen enkele test en vergelijkingen.
lees er meer over in Nutritionele Ketose

Mijn eerste meter kocht ik jaren geleden aan. Het was een heuse zoektocht en het metertje op zich kostte niet veel, ook de glucosestrips niet, maar de ketonenstrips zijn schandalig duur.

Het is een Abbott Freestyle Precision Neo en ik ben er altijd zeer tevreden over geweest. (behalve over de prijs van de ketonenstrips)

Ik kon toch moeilijk aan iedereen vragen om zo’n toestel aan te schaffen als ze voor hun teststrips bijna 8€ per stuk moesten betalen. Ik ging dus op zoek naar andere toestellen en kwam bij de Care Sens Dual en de GK Dual terecht.

Ik kende wel al de Keto Mojo, maar die was hier nog niet verkrijgbaar en als je hem al in Amerika bestelde, zat je met taks en importkosten.

Nu, ben ik zeer blij te kunnen melden dat Keto Mojo ook een Europese vestiging heeft en dat de meter zelfs in mg/dL beschikbaar, wat niet zo is bij de andere twee. Er zit zelfs een functie op die onmiddellijk de GKI uitrekent en je kan alles bijhouden via de Keto Mojo app.

En aangezien de vestiging in Nederland is, zijn er ook geen importkosten meer 😊

Na contactname met de leverancier/producent, kon ik een kortingscode krijgen die mijn klanten kunnen gebruiken bij bestelling van hun meter en na wat over en weer gemail en getelefoneer, ben ik superblij dat ik deze kortingscode ook openbaar mag delen.

Zo wordt het meten van ketonen en glucose met een bloedmeter voor iedereen haalbaar/betaalbaar.

Ik heb dus een Keto Mojo besteld, getest en GOEDGEKEURD!

Bekijk de testresultaten en maak gebruik van de kortingscode in het artikel Ketonen Meters – Test en review om jouw eigen ketonenmeter aan te schaffen.

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Email
WhatsApp
Twitter
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Recente berichten

Scroll naar boven