Europese richtlijnen voor obesitas keuren Keto dieet goed

Europese richtlijnen obesitas keuren keto dieet goed
Volgens de Europese richtlijnen voor obesitas is een VLCKD (very low calorie ketogenic diet) een veilige en effectieve behandeling.

Het betreft hier een systematische review en meta-analyse.

Van de 645 opgehaalde artikelen voldeden 15 onderzoeken aan de inclusiecriteria.

Bij de beoordeling werden 4 belangrijke bevindingen onthuld :
Punt 1

Er werd aangetoond dat het VLCKD resulteerde in een significant gewichtsverlies op korte, middellange en lange termijn en verbetering van de parameters van de lichaamssamenstelling en de glycemische en lipidenprofielen.

Punt 2

In vergelijking met andere gewichtsverliesinterventies van dezelfde duur, vertoonde de VLCKD een belangrijk effect op het verminderen van lichaamsgewicht, vetmassa, tailleomtrek, totaal cholesterol en triglyceridemie, evenals verbeterde insulineresistentie.

Punt 3

Hoewel het VLCKD ook resulteerde in een significante verlaging van glycemie, HbA1c en LDL-cholesterol, waren deze veranderingen vergelijkbaar met die verkregen met andere gewichtsverliesinterventies.

Punt 4

Het VLCKD kan worden beschouwd als een veilige voedingsbenadering onder toezicht van een gezondheidsdeskundige, aangezien de meest voorkomende bijwerkingen meestal klinisch mild en gemakkelijk te behandelen zijn en het herstel vaak spontaan is.

Er werd geconcludeerd dat

“Het VLCKD kan worden aanbevolen als een effectieve dieetbehandeling voor personen met obesitas na het overwegen van mogelijke contra-indicaties en rekening houdend met het feit dat elke dieetbehandeling gepersonaliseerd moet worden.”

volledige tekst en referentie

Prospero Registry: The assessment of the efficacy of VLCKD on body weight, body composition, glycemic and lipid parameters in overweight and obese subjects: a meta-analysis (CRD42020205189).

© 2021 The Author(s) Published by S. Karger AG, Basel

Muscogiuri G, El Ghoch M, Colao A, Hassapidou M, Yumuk V, Busetto L: European Guidelines for Obesity Management in Adults with a Very Low-Calorie Ketogenic Diet: A Systematic Review and Meta-Analysis. Obes Facts 2021;14:222-245. doi: 10.1159/000515381

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Email
WhatsApp
Twitter
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente berichten

Like onze pagina

Nieuwsbrief

Scroll naar boven